BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.432,83
HABER /  GÜNCEL

Hamas'ın askeri kanadı Mısır'ın 'terör listesinde'

Mısır'da bir mahkeme, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nı "terör örgütü" ilan etti ve grubun faaliyetlerini yasakladı. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, kararı tanımadıklarını söyledi.

Abone ol

Mısır'da bir mahkeme, Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nı "terör örgütü" ilan etti.

Başkent Kahire'deki Acil İşler Mahkemesi'nin aldığı karar ile Hamas'ın askeri kanadının ülkedeki faaliyetleri yasaklandı.

Acil İşler Mahkemesi, iki ay önce İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın "terör örgütü" kabul edilmesi ve faaliyetlerinin yasaklanması yönünde açılan bir davaya bakıyordu.

Mahkemenin kararında, askeri grubun Mısır'da çok sayıda "terör eylemine" karıştığı, Sina Yarımadası'ndaki silahlı çatışmalarda parmağı olduğu ve Mısır-Gazze sınırında bulunan tünelleri kullandığı iddia edildi.

Karara temyiz yolu açık.

'İsrail'den başka kimseye hizmet etmez'

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, kararı "siyasi" olarak gördüklerini ve tanımadıklarını söyledi.

Sami Ebu Zuhri, "Bu tehlikeli bir karar, İsrail'den başka kimseye hizmet etmez" dedi.

Zuhri, askeri kanatlarının Mısır'ın içişlerine müdahale ettiğine yönelik hiçbir suçlamayı da kabul etmediklerini vurguladı.

Hamas, 2007'den bu yana Gazze'yi yönetiyor.

Mısır yönetimi, Gazze'den militanlarla mücadele ettikleri güneyindeki Sina Yarımadası'na silah gönderildiğini iddia ediyor.

Sisi: Sina'yı teröristlere bırakmayacağız

Mısır'ın kuzeyindeki Sina Yarımadası'nda dün güvenlik güçlerini hedef alan bir dizi saldırıda en az 30 asker ve polis .

Saldırılar sonrası komutanlarla bir toplantı yapan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ise bugün televizyondan halka hitap etti.

Abdülfettah el-Sisi, ülkesinin militanlarla uzun soluklu ve zor bir savaşa giriştiğini söyledi.

Sisi, "Sina'yı teröristlere bırakmayacağız" dedi.

Saldırıların sorumluluğunu Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlılığını ilan eden Ensar Beyt’ül Makdis örgütü üstlenmişti.

Sisi ise saldırılardan 2003'te üyesi Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi darbeyle görevden uzaklaştırdığı Müslüman Kardeşler hareketini sorumlu tutmuştu.

Mısır Hamas'ı, "terör örgütü" ilan ettiği Müslüman Kardeşler hareketini desteklemekle de suçluyor.