BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,52
HABER /  DÜNYA

Hamas liderinin oğlu İsrail ajanı!

Şeyh Hasan Yusuf'un İsrail ajanı oğlu Musab Hasan Yusuf Museviler'in yoğun olduğu Golders Green'de konferans verdi.

Abone ol

Hamas kurucularından Şeyh Hasan Yusuf'un, İsrail iç güvenliği Şin Bet (Şabak) için 10 yıl casus olarak çalışan oğlu Musab Hasan Yusuf, Londra'ya 3 günlük ziyaret yaptı. Ziyarette sinagog tarafından desteklenen toplantının 18- 25 sterlin arasında değişen fiyatlarla satılan 180 biletinin tükendiği açıklandı.

California'da oturan gerçek adı bilinmeyen sonradan Hıristiyan olup hapisteki babası tarafından evlatlıktan reddedilen Filistinli Yusuf, Museviler'in yoğun olduğu Golders Green'de konferans verdi. İngiliz ve Yahudiler'in Musab Hasan Yusuf'u izleyebilmek için 'Terörün, ihanetin analizi ve politik entrika' konferansına akın ettikleri görüldü. Halkın arasına korkmadan giren Şeyh Hasan Yusuf'u korumak için 10 kadar güvenlik görevlisi dikkat çekti. 19.30-22.00 saatleri arasındaki yemekte Musab Hasan Yusuf'un Şin Bet ajanı olarak sayısız terör saldırısı ve intihar eylemini önleyerek binlerce kişinin hayatını kurtardığı konusu ana gündem maddesi oldu.

KOD ADI YEŞİL PRENS
 
Ezeli düşmanlar arasındaki ilişkiyi anlatan belgesel filmi 'Yeşil Prens'te, "İsrail ile işbirliği yapmak benim kültürümde en utanç olan verici şeydi. Birinin annesinin ırzına geçmesi utanç verici ama İsrail ile işbirliği daha utanç verici" diye konuşan Musab Hasan Yusuf, "Hamas bizim için sadece bir hareket değildi. Aile işiydi, bizim kimliğimizdi, her şeydi" diye konuştu.
 
İlk defa 10 yaşındayken tutuklanan Musab'ın daha sonra İsrail askerlerinden nefret etmeyi öğrendiği fakat 17 yaşında silah alırken yakalandığında İsrail casus örgütü Şin Bet'e geçtiği biliniyor. Yeşil Prens kod adıyla casusluk yapan Filistinli Yusuf, babasının sağ kolu olarak çalışırken İsrail'e istihbarat vererek düzinelerce intihar saldırısını önlediğini de açıkladı.