BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,22
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Hamas lideri Kamalak'ı ziyaret etti

Filistin Hükümeti'nin Başbakanı İsmail Haniye, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'la görüştü

Abone ol

Gazze'deki Filistin Hükümeti'nin Başbakanı İsmail Haniye, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ı ziyaret etti.

Haniye, parti merkezine gelişinde, Mustafa Kamalak ile Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan, parti yöneticileri ve partililer tarafından karşılandı. Tekbir getiren ve ''Mücahit Erbakan, mücahit Haniye'' sloganı atan partililerle tek tek tokalaşarak parti binasına giren Haniye, Kamalak'ın odasında Necmettin Erbakan için Fatiha okudu. Basın mensuplarının görüntü almasının ardından Haniye, Kamalak ve partililerle baş başa görüştü. Yaklaşık 1 saat süren görüşmeden sonra Haniye ve partililer genel merkez bahçesindeki Hamidiye Camisi'nde akşam namazı kıldı. Namazı, Haniye kıldırdı.

KARDEŞLİK VURGUSU

Namazın ardından gazetecilere açıklama yapan Kamalak, Haniye ile İslam aleminin durumunu görüştüklerini belirterek, ''İslam alemi bir bütündür, bütün Müslümanlar kardeştir. Bunu bir daha vurgulamış olduk'' dedi. Haniye ise Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak ve başkanlık divanı üyeleriyle buluşmaktan çok memnun olduğunu dile getirerek, İslam alemi ile Kudüs ve Filistin'in durumunu konuştuklarını söyledi.

ERBAKAN'A TEŞEKKÜR

Türk halkının yüz yıldan beri Filistin davasıyla yakından ilgilendiğine değinen Haniye, Kudüs ve Filistin davasıyla yakından ilgilendiğini belirttiği Necmettin Erbakan'a da teşekkür etti. Açıklamanın ardından Haniye, tekbirler ve partililerin tezahüratları eşliğinde partiden ayrıldı.