BIST 8.734
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.235,03
HABER /  DÜNYA

Hamas iki günde 21 kişiyi idam etti

Gazze'deki Filistinli gruplara bağlı emniyet birimleri, 'İsrail adına casusluk yaptığı' gerekçesiyle 21 kişiyi idam etti.

Abone ol

Gazze'deki Filistinli gruplara bağlı emniyet birimleri "İsrail'e casusluk yaptığı" gerekçesiyle iki günde 21 kişiyi idam etti.

Gazze'deki Filistinli gruplara bağlı emniyet birimlerinin, "İsrail adına casusluk yaptığı" gerekçesiyle 7 kişiyi daha idam ettiği bildirildi.

Hamas hareketine yakınlığıyla bilinen El-Mecdu'l-Emni internet sitesinin emniyet kaynaklarına dayandırılan haberinde, Filistin direniş gruplarına bağlı emniyet birimlerinin, yürütülen yargı süreci sonucunda İsrail’e casusluk yaptığı tespit edilen 7 kişiyi daha idam ettiği belirtildi.

CASUSLARA MERHAMET YOK

Direnişin güvenlik birimlerinin şüpheli ve casuslara karşı önlemlerin arttırılması yönünde emir aldığına işaret edilen haberde, "direnişin, düşmana bilgi aktaranlara merhamet göstermeyeceği, idamın söz konusu kişilerin esas cezası olacağı" ifade edildi.

Haberde, "sosyal dokuyu korumak amacıyla infaz alanına gazeteci alınmadığı gibi idam edilen kişilerin fotoğraf ve isimlerinin de açıklanmadığı" kaydedildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, söz konusu kişiler, Hamas mensubu olduğu düşünülen bir grup tarafından Cuma namazından sonra, Gazze’nin doğusundaki Ed-Derec mahallesinde yer alan Gazze’nin ben büyük camii El-Umari yakınlarında idam edildi.

Filistin direniş gruplarına bağlı emniyet birimlerinin "İsrail’e casusluk yaptığı ispatlanan" 11 kişiyi daha bugün sabaha karşı idam ettiği belirtilmişti. Dün de aynı gerekçeyle 3 kişi idam edilmişti. Yapılan son idamlarla birlikte iki günde idam edilen kişi sayısı 21'e çıktı.