BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  DÜNYA

Haluk Ulusoy’u desteklemek ihanettir

Trabzonspor’un eski başkanı Nuri Albayrak, muhtemel Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinde, yönetimin Haluk Ulusoy ve İbrahim Usta’nı...

Abone ol

Trabzonspor’un eski başkanı Nuri Albayrak, muhtemel Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinde, yönetimin Haluk Ulusoy ve İbrahim Usta’nın arkasında durması halinde Trabzonspor’a ve camiaya ihanet etmiş olacaklarını söyledi.
Eski Trabzonspor başkanı Nuri Albayrak, göveve seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimine bir takım uyarılarda bulundu. Albayrak, 18 Aralık 2005 tarihinde göreve geldiklerinde TFF Başkanlık seçiminde Trabzonlu olması nedeniyle Haluk Ulusoy’u desteklediklerini belirterek, "Federasyon başkanlığı seçiminde adaylar Ayhan Bermek ve Haluk Ulusoy’du. O süreçte Trabzonlu olmasından dolayı Trabzonspor Kulübü olarak Ulusoy’u destekledik. Seçim döneminde kulüp başkanı ve yöneticilerin çizdiği zikzakları Kulüpler Birliği’nde hayretle izlemiştim. İçeride başka, dışarıda başka konuşuyorlar. Son dönemde ise çok başka hareket ettiler. O zaman Türk futbolunu iyi tanımıştım. Daha sonra aynı Haluk Ulusoy özellikle Trabzonspor’un üzerine oynadı. Ve o dönem birçok hakemi kullandı ve o hakemlerin hepsi hakemliği onun döneminde bırakmak zorunda kaldı. Yönettikleri birçok maçta kasıtlı hareketler yaptılar.

"BİR SİVAS MAÇI YAŞADIK Kİ"
Bir Sivas maçı yaşadık ki bu maçın 1 numaralı adamı Haluk Ulusoy’dur. İki numarası da hakem Bülent Demirlek’ti. Bu maçla ilgili sus emri verildi ve hakemlik hayatı bitti. Aynı hakem Galatasaray-Fenerbahçe maçını 3 kez durdurdu ve oynattı. Bu maçın 3 numaralı adamı Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’dır. 4 numaralı adamı ise Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun’dur. 5 numarası ise sahaya atlayan o gençtir. Bu olayı gerek Haluk Ulusoy, gerekse yönetimdeki İbrahim Usta, ustaca yönettiler. 30 saniye kala hakeme maçı tatil ettirdiler. Türk futbolunda hakemleri en fazla bozan Haluk Ulusoy olmuştur. Bugünkü şike olaylarının temelini de Haluk Ulusoy atmıştır. Türk futbolunu kirletmiştir. Bugün TFF’nin mevcut yönetiminin almış olduğu yabancı futbolcu sınırlama kararının yanlış olduğu ortadayken ve Türk futbolunun marka değeri kaybolurken, aynı aktörlerin yeniden ortaya çıkmaya çalışmasına anlam vermek gerçekten zor. O dönemde başka aktörler de vardı. Onları da zamanı geldiğinde açıklayacağım. Şu anda Haluk Ulusoy başkan adayı olursa, Trabzonspor Kulübü de Ulusoy ve İbrahim Usta’nın arkasında durursa, Trabzonspor’a ve camiaya ihanet etmiş olurlar. Bu olayın karşısında olup, bu ikilinin yaptığı tüm ihanetleri kamuoyu önünde aydınlatmaya devam edeceğim. Gerek federasyon seçimlerindeki gerekse futboldaki büyük kirliliği gördüm. Tutulacak ve düzeltilecek tarafını ise maalesef göremedim. Camianın da bu işlerle ilgili kulübün menfaatlerini gözetmedikleri, Trabzonspor’a yapılan haksızlığa duyarsız kaldıkları için adaylığımı koymadım" ifadelerini kullandı.

"BORÇ 100 MİLYON TL"
Albayrak, 2008 Şubat’ında başkanlığı Sadri Şener yönetimine devrettiklerini belirterek, "Bu yönetimin gelirken yaptığı ilk iş Nuri Albayrak yönetiminin ibra olmaması için faaliyet başlatmak oldu. Başlattılar ve başardılar. 39 Milyon TL ile kulübü aldılar. Sezon sonu Gökdeniz’in satışı ve göğüs reklamlarıyla borcu sıfırladılar. 5 yıl sonra gelinen nokta şu 300 Milyon TL borç 100 Milyon TL. Borsaya satışla batık bir kulüp ve yabancı hurdalığına dönmüş yüksek bedellerle alınmış futbolcular topluluğu haline dönüldü. Eli, kolu, ayağı bağlı bir kulüp olarak kalmış oldu. Sadri Şener yönetiminin yaptıkları, suistimalleri, fahiş bonservis bedeli ve menajer ödemeleri, yüksek futbolcu ödemeleri, alınan personel, yapılan lüzumsuz sözleşmeler, yapılan cari harcamalarla ilgili olarak bir usulsüzlük var ise gereği yapılmalıdır ve hesap sorulmalıdır" şeklinde konuştu.
(İHA)