BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,40
HABER /  GÜNCEL

Haluk Levent yüzen danayı satın aldı

Rize'de Kurban Bayramı'nın ilk günü kaçarak denize atlayan ve Trabzon'un Sürmene ilçesinde denizde bulunan danayı şarkıcı Haluk Levent satın aldı.

Abone ol

RİZE'nin İyidere ilçesinde bayramın ilk günü kaçarak denize atlayan ve Trabzon'ün Sürmene ilçesinde denizden çıkarılan dana kesilmekten kurtuldu. Sosyal medya üzerinden dananın sahibine çağrıda bulunan Haluk Levent, danayı satın aldı.

Rize'nin İyidere İlçesi Hazar Mahallesi'nde kurulan kurbanlık pazarına ortak sahiplerince getirilen boğa, bayramın ilk günü bağlı olduğu ipten kurtulup kaçtı. Sahiplerinin peşine düştüğü boğa, pazardaki duvarı da aşıp dereye düştü ve koşarak bölgeden uzaklaştı. 

Kurban Bayramı'nın 4'üncü günü bazı vatandaşlar, boğayı kaybolduğu yere 23 kilometre uzaklıktaki Trabzon'un Sürmene ilçesinde, kıyıda ıslak halde fark etti. Vatandaşların yanına yaklaşmaya çalıştığı kurbanlık boğa, ürküp sahile doğru yöneldi, denize daldı. Yüzerek kıyıdan uzaklaşan boğa, denizde balıkçı teknesinin yakınlarına kadar ulaştı. Teknedekiler gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşayıp, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na haber verdi, yardım talep etti. Çağrı üzerine bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik ekipleri, çevredeki balıkçıların de yardımıyla boğayı, yaklaşık yarım saatlik uğraşlar sonucu sudan çıkardı.

"GEMİ GİBİ YÜZÜYORDU"

Hayvanın ortak sahiplerinden Metin Yalçın, boğayı Rize'deki denizde bir ara gördüklerini sonrasında ise gözden kaybettiklerini anlattı. Yalçın, "Bayramın ilk günüydü Rize'nin İyidere ilçesinde bulunduğumuz alanda saat 10.00 gibi kaybettik. İpinden kurtulup alandan kaçmış. 5 metre yüksekliğindeki duvardan atlayıp, dereden kaçtığını fark ettik. Aradık taradık ama bir sonuç elde edemedik. İlk gün ilçede, stadın oradan denize girdiğini görenler olmuş. Gittik, göremedik. İkinci gün denizde gördük ama sonra gözden kayboldu. Gemi gibi yüzüyordu. Sahil Güvenlik, aradı bulamadı. Denizde boğamızın olduğunu ilk başlarda kimseye inandıramadık. Sonra görüntüleri güvenlik güçleriyle paylaşıp ikna etmeye çalıştık. Bayramın 4'üncü günü, Sürmede balıkçılar denizde danayı görmüş, Sahil Güvenlik kurtarıp kıyaya çekmiş, bize haber verdiler. Biz de Sürmene'ye gittik. Balıkçıların demelerine göre kıyıdan baya bir açıkta boğayı fark etmişler. Kıyıya çekilen danamızı vinç yardımıyla yola çıkardık" dedi.

'BOĞA KOMANDO OLMAYA ADAY'

Boğanın denizde 3 gün kaldığını ve güçlü yapısıyla komando olmaya aday olduğunu ifade eden Metin Yalçın, hayvanın sağlık durumunun iyi olduğunu komando gibi görev yaptığını söyledi. 

'KESMEYE KİMSENİN GÖNLÜ RAZI GELMEZ'

Boğanın diğer sahibi Zekeriya Balık ise kaybolan boğa için uzun uğraşlar verdiklerini, hatta el feneriyle geceleri Rize- Trabzon arasındaki deniz kıyısında arama yaptıklarını dile getirdi. Boğayla ahırında ilgilenen ve sağlığının iyi olduğunu ifade eden Balık "Kara şahin yüzdü. Şimdi ahırda ona iyi bakmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

ŞARKICI HALUK LEVENT, BOĞAYI SATIN ALDI

Yardım platformu AHBAP'ın kurucusu, sanatçı Haluk Levent, Twitter hesabından denizde yüzen ve 23 kilometre yol kat edip kurban edilmekten kaçan boğayı sahiplenmek istediğini duyurmuştu. Levent, bugün yaptığı açıklamada dananın satın alındığını ve İzmir Kemalpaşa'daki çiftliğe gönderileceğini açıkladı.