BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,48
HABER /  SEÇİM

Haluk Koç'tan çatı adayı açıklaması

CHP Sözcüsü Haluk Koç, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP'nin değil, milletin adayı olduğunu açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 'çatı aday' olarak açıklanmasının ardından bazı CHP'li milletvekilleri isyan bayrağı açmıştı. Nur Serter'den Hüseyin Aygün'e, Emine Ülker Tarhan'dan Süheyl Batum'a kadar birçok milletvekili partilerini yerden yere vurdu.

CHP Sözcüsü Haluk Koç, parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adının açıklanmasının ardından CHP'de yükselen tepkilere yanıt verdi. Koç, İhsanoğlu'nun CHP'nin değil, Türkiye'nin adayı olduğu söyledi.


Koç şöyle konuştu:

BU MİLLETİN ORTAK ADAYI

İhsanoğlu CHP'nin adayı değil, bu milletin ortak adayıdır. CHP'ye yönetici adayı ya da belediye başkanı seçmiyoruz. CHP dört dörtlük onlarca aday çıkarabilecek durumda ama karşımızda Türkiye'yi otoriter sisteme sürekleyecek, Türkiye'nin başını belaya sokabilecek biri var. Bu yüzden daha önce siyasi kimliği olmayan birini tercih ettik.

HERKESİ MUTLU EDEMEYİZ

CHP'da tartışmaların olması normaldir. CHP hızlı tartışan, demokrasi kültürünü benimsemiş bir partidir. Herkes kendi adayıyla yola çıksa alınacak oy oranı belli. Herkesi mutlu edecek bir aday bulmak mümkün değil. İlçe belediye başkanı seçerken bile delegelerin hepsini memnun edemezsiniz. 
 
İHSANOĞLU YERİNE BAŞKA ADAY OLUR MU?

Bir gazetecinin "Tepkiler üzerine yeni Köşk adayı olur mu?" sorusuna Koç, "Aday kesin ve nettir, değişiklik olmayacak" dedi.