BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,94
HABER /  GÜNCEL

Halkbank'taki köstebek deşifre oldu

17 Aralık operasyonun uzantılarından biri olan Halkbank'ta bir köstebek mi var? Bilirkişi olduğu iddia edilen o isim kime hizmet ediyor?

Abone ol

17 Aralık operasyonu sonrası dikkatleri üzerine çeken Halkbank'tan bir görevlinin bilgileri sızdırdığı iddia edildi.

Sabah gazetesinin haberine göre, bankaya ilişkin bilgileri dışarı sızdıran görevlinin adı O.C.Z. Bir başka iddiaya göre ise O.Z.C'nin bankasının faaliyetlerini yasadışı gösterecek düzenlemeleri yaptığı yönünde.

Sabah gazetesindeki iddiaya göre, Halkbank'ta hazırlanan ve bankayı itibarsızlaştırmak için hazırlanan bir rapor var, raporun altında  O.Z.C. adlı bilirkişinin imzası var.

İddiaya göre, raporda, Halkbank'ın İran ile ambargoyu delmeden yaptığı ticaret işlemlerine "suç gibi" gösteriyor. Paralel yapının elemanı olduğu ortaya çıkan O.Z.C'nin 60 sayfalık 28 Ocak 2014 tarihli raporu, tutarsız, zorlama yorumlara dayandırılmış ve peşin hükümlü ifadelerle dolu...

28 Ocak 2014 tarihli rapor 60 sayfadan oluşuyor.

TARİH DİKKAT ÇEKİCİ

28 Ocak 2014'te kaleme alınan rapor İran'a karşı ambargoların azaltıldığı dönemden sonrasına denk geliyor. Kasım 2013'te yani raporun hazırlanmasından üç ay önce ABD, Rusya, Fransa, İngiltere, Çin ve Almanya'nın oluşturduğu altı 'süper güç' İran'la masada anlaşmaya vardı. Nükleer programa başladığından bu yana ambargo uygulanan İran'a sınırlamaların yumuşatılacağı açıklandı. Ayrıca raporda araştırılan 2012 ve 2013 yılları için Türkiye'nin de dâhil olduğu dokuz ülkeye ambargolardan kısmi muafiyet kararı alınmıştı. 2012 Aralık ayında ve 2013 Haziran'ında ABD iki kez Türkiye'nin petrol alımına muafiyeti uzattı