BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Halka arzdan 310 milyon TL'lik beklenti

Hisselerini halk arz edecek olan inşaat sektörünün önde gelen firmaların Torunlar GYO, en az 310 milyon TL bekliyor.

Abone ol

Torunlar GYO’nun halka arzında son aşamaya gelindi. Torunlar GYO’nun halka arzında fiyat aralığı 5,50 – 7,50 TL olarak belirlendi.
Hisselerinin % 25,16’lık bölümünü halka açacak olan Torunlar GYO’nun halka arzında hisselerin % 10’u yurtiçi bireysel yatırımcılara, % 10’u yurtiçi kurumsal yatırımcılara, % 80’i ise yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı.


Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklıklarından Torunlar GYO’nun halka arz sürecinde fiyat aralığı belirlendi. Talep toplama sürecinde Torunlar GYO’nun hisse fiyatı 5,50 TL ile 7,50 TL aralığında olacak.

Torunlar GYO’nun yurt içinde halka arzına İş Yatırım liderliğinde 30 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum, yurt dışında ise JP Morgan aracılık ediyor.
Torunlar GYO’nun yurt içi ve yurt dışında gerçekleşecek halka arzının, % 21,38’i sermaye artırımı ve % 3,77’si ortak satışı yoluyla gerçekleşecek olup, arz sonrası halka açıklık oranı % 25,16 olacak. Ek satış hakkının kullanılması halinde ise bu oran % 28,93’e çıkacak.
Halka arz edilecek hisselerin % 80’i yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrılırken, % 20’lik bölüm yurtiçi yatırımcılara ayrıldı. Toplam arzın % 10’u yurtiçi bireysel yatırımcılara, % 10’u yurtiçi kurumsal yatırımcılara yapılacak.

Kira gelirleri ağırlıkta

Torunlar GYO’nun halka arz süreci ile ilgili bir değerlendirme yapan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Torunlar GYO’nun halka arz süreci sonunda şu anda borsada işlem gören gayrimenkul yatırım ortaklıkları arasında portföy değeri açısından en büyük GYO’lardan biri olması bekleniyor. Bunu hem yatırımcılarımız hem de sektörümüz adına bir sorumluluk olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Torunlar GYO’nun portföyünde düzenli kira geliri elde edilen alışveriş merkezlerininin ağırlıklı olduğunu hatırlatan Aziz Torun, “Torunlar GYO, halka açılarak yatırımcıya gayrimenkule yatırım yapma imkanı sağlayacak. Şirketimizin yönetim kurulu uzun dönem yatırım planları ve diğer finansman ihtiyaçlarına bağlı olarak her yıl dağıtılabilir karın % 50’sini temettü olarak dağıtmayı genel kurula teklif etmeyi taahhüt etmiştir” dedi.

4 projeye gidecek

Torunlar GYO, halka arzdan elde edilecek geliri portöyünde yer alan ve dünya standartlarında karma bir proje olarak geliştirilen “Mall of İstanbul” başta olmak üzere Torun Tower, Kemankeş Projesi ve Samsun Bulvar AVM gibi geliştirilen projelerinde kullanacak. Torunlar GYO, portföyünde yer alan bu projeler için 2014 yılı sonuna kadar 858 milyon TL yatırım planlıyor.

Aracı kurumlar

İş Yatırım liderliğindeki Torunlar GYO’nun halka arz konsorsiyumunda 4 eş lider ve 25 üye bulunuyor. Torunlar GYO’nun halka arzını gerçekleştirmek üzere oluşturulan ve 30 aracı kurumun yer aldığı konsorsiyum şu üyelerden oluşuyor:

Lider: İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Eş liderler: Bizim Menkul Değerler A.Ş., Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş., Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Üyeler: Alternatif Yatırım A.Ş., Delta Menkul Değerler A.Ş., Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş., Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Eczacıbaşı Menkul Değerler A.Ş., TEB Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Hak Menkul Kıymetler A.Ş., HSBC Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş., Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş., Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Acar Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Tacirler Menkul Değerler A.Ş., Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş., Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Turkish Yatırım A.Ş., Camiş Menkul Değerler A.Ş., Global Menkul Değerler A.Ş., Ataonline Menkul Kıymetler A.Ş., Euro Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Anadolu Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş., Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Tekstil Menkul Değerler A.Ş.

Halka arz bilgileri

Halka Arz Oranı % 25, 16
Halk Arz Ek Satış Oranı Halka Arz Oranının % 15’i
Ek Satış Sonrası Halka Açıklık Oranı % 28,93
Halka Arz Fiyat Aralığı 5,50-7,50 TL
Halka Arz Şekli % 21,38 Sermaye artırımı, % 3,77 Ortak satışı
Tahsisat Oranı % 80 yurt dışı kurumsal, % 10 yurt içi kurumsal, % 10 yurt içi bireysel
Aracılık Türü Kısmen Bakiyeyi Yüklenim
Halka Arz Edilen Nominal Tutar 56.352.942
Halka Arz Öncesi Ödenmiş Sermaye 176.100.000 TL
Halka Arz Sonrası Ödenmiş Sermaye 224.000.000 TL
Halka Arz Büyüklüğü (fiyat aralığına göre) 309.941.181 – 422.647.065 TL