BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.439,91
HABER /  MEDYA

Halk Tv'de CHP'li Başkan'a ağır eleştiri

Halk Tv'de yayınlanan 'Nereye Gidiyoruz' programının dün akşamki yayınına Gürkan Hacır ile Barış Yarkadaş'ın Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ü eleştirdiği anlar damgasını vurdu.

Abone ol

Halk Tv'de yayınlanan 'Nereye Gidiyoruz' programının dün akşamki yayınına Gürkan Hacır ile Barış Yarkadaş'ın Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ü eleştirdiği anlar damgasını vurdu.

İşte programda konuşulanlar;

'Kadıköy Belediye Başkanı TOKİ'ye 57 dönümlük arazi satıyor'

Barış Yarkadaş: Kadıköy'de Belediye'ye ait bir hayvan barınağı var.Yaklaşık 57 dönüm.

Gürkan Hacır: Tam da Ataşehir ile Ümraniye'nin kesiştiği yerde. Paha biçilmez bir arazi. E5'e sınırda.Koddan çok avantajlı. 400 trilyon ederi olan bu arazi şu anda TOKİ'ye 30 trilyona satılıyor.

Azmi Karamahmut: CHP'li Beledeye'ye ait?

'Kadıköy Belediyesi'nin önünde miting yapacaklar'

Gürkan Hacır: Evet, evet. Biz eleştiriyoruz bunu. Ben bugün görüştüm Selami Öztürk ile. Dedimki; 'Orayı park yap. Yeşil alan yap. Koru.' Efendim AKP alır.Alsın. Helal olsun. Bırak. Sen yeşil alan yap.' Şimdi 10 bin kişi örgütleniyorlar. Tüm hayvanseverler örgütleniyor.Miting yapacaklar.Gösteri yapacaklar. Kadıköy Belediyesi'nin önünde! böyle olur mu? Biz kendi kapımızın önünü süpürmezsek nasıl temize çıkacağız?

'Ya daha yüksek paraya sat ya da halktan yardım iste'

Barış Yarkadaş: Bakın, şu anlayıştan kurtulalım, Biz AKP'yi destekleyen gazetecileri niye eleştiriyoruz?Ben kimsenin bir kulu değilim. Ben Cumhuriyet'in bir yurttaşıyım. Bir bireyiyim.Hiç bir partiye yanlış yaparsa da oy vermek zorunda değilim. Kadıköy Belediye Başkanı benim çok yakın arkadaşım.Ağabeyim.Dostum,Aile dostumuz. 20 yıldır kendisini tanırım ama şu anda hayvan barınağının arazisini satarak 400 milyon liralık araziyi 30 milyon liraya satarak yanlış yapıyor. Ne yaparsın? Direnirsin. Vermezsin. devlet gelir, istimlak eder. O zaman rayicini koyarsın. 100 milyon liraya satarsın. Ya da çıkar dersinki; buraya devlet el koymak istiyor ey ahali! Ey Kadıköy'de bana 270 bin oy veren, benim yüzümü hiç görmediğiniz halde oy veren, kapıma gelip hiç iş istemediğiniz halde, bir gün gelip sıkıntınızı anlatmadığınız halde bana 20 yıldır oy veren yurttaşlar gelin buraya sahip çıkın' der. CHP'nin, MHP'nin,TKP'nin yurtsever tabanı gelir nasıl Gezi Parkı'nı savunduysa orayı da savunur.

'Yanlış yaptığını bile bile AKP kazanmasın diye CHP'ye oy vermem'

Barış Yarkadaş: E şimdi Selami Öztürk 300 milyon liralık yeri 30 milyona satacak. Ben de aman AKP gelmesin diye büyük bir çaresizlik içinde oy vereceğim. Ben aciz bir insan değilim.Siyaset sadece siyasi partiler üzerinden yapılmaz.Ben bir televizyona çıktığımda demişlerdiki böyle gidersen yazacak yer bulamayacaksın. Ben de demiştimki, hiç bir yer bulamazsın gider duvara yazarım.Hiçbirşey yapamazsam gider vapur iskelesinin önünde bekler, gerçekleri insanlara bağırarak anlatırım. İnsanlar çaresiz değil.Ben sayın Başbakan'a da bunu söyledim...

'Yeter Barış, çok konuştun!'

Barış Yarkadaş'ın hızını alamayarak eleştirilerine devam ettiğini gören Gürkan Hacır ise; 'Yeter Barış. Sen çok konuştun. Biraz da İrem konuşsun' sözleriyle deneyimli gazeteciyi anca durdurabildi.