BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,11
ALTIN 2.326,23
HABER /  GÜNCEL

Halk sem pazarlarını tercih ediyor

Her mahalleye haftanın bir günü kurulan semt pazarları her zaman popülerliğini koruyor.

Abone ol

Halk büyük marketler yerine pazardan alışveriş etmeyi tercih ediyor. Bu tercihin nedenleri ise ucuzluk ve bol çeşit…
İçerenköy Mahallesi’nde kurulan Salı Pazarı’na düştü yolumuz.
Pazardan alışveriş eden halkla görüşüp, esnafa da mikrofon uzattık.

15 yıldır İçerenköy Mahallesi’nde oturduğunu söyleyen Nuran Dilbaz özellikle pazarlardan alışveriş yaptığını, büyük marketler yerine küçük esnafı tercih ettiğini ifade ederek “Büyük marketler tamamen bir tuzak zincirlemesi… Pazarlar daha ucuz ve her zaman halka hitap ediyor. Küçük esnafı da ayakta tutmak gerekiyor. Pazar kültürünü yaşatmak gerekiyor” diyor.

16 yıldır İçerenköy Mahallesi’nde oturan Suzan Yıldız da alışverişini pazardan yapanlardan…
Yıldız, pazarlarda büyük marketlere göre daha çok çeşit olduğuna dikkat çekiyor: “Çeşit çok. İstediğiniz ürünü istediğiniz fiyata bulma imkanı var. Fırsat buldukça alışverişimi pazardan yapmayı tercih ediyorum. Pazarda eşimi dostumu da görüyorum. Burada sosyalleşiyoruz aynı zamanda…”

Leyla Turgut da alışveriş için pazarı tercih edenlerden: “İstediğim ürünleri istediğim fiyata bulabiliyorum. Büyük marketlerde ise seçeneğiniz yok. Mevcut ürünü istenilen fiyata almak durumunda kalıyorsunuz. Bu nedenle tercihim her zaman semt pazarları…”

Ayhan Ören de 27 yıldır İçerenköy Mahallesi’nde yaşadığını, semt pazarlarını tercih etmesinin nedeni olarak da istediği ürünü, farklı fiyat seçenekleriyle alabilmesi olduğunu söylüyor.

6 yıldır pazarcılık yapan Cihan Doğan, semt pazarlarına günlük ve taze ürün geldiğine vurgu yapıyor. Doğan, vatandaşın pazarlarda her türlü kaliteli ürüne ulaşabileceğine dikkat çekiyor.

Kaynak: Ataşehir Gündem