BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.430,08
HABER /  GÜNCEL

Halk otobüsü ile TIR çarpıştı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde korkunç kaza. Halk otobüsü ile TIR yan yolda çarpıştı. Ortalık can pazarına döndü.

Abone ol

Kocaeli'nin Gebze İlçesi’nde, halk otobüsünün TIR ile çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 1'i ağır 19 kişi yaralandı.

Kaza, D-100 Karayolu’na paralel Sanayi Sitesi yolu kavşağında, 10.30 sıralarında meydana geldi. Dilovası ile Gebze arasında yolcu taşımacılığı yapan Erdal Baday yönetimindeki 41 U 9809 plakalı halk otobüsü, iddiaya göre, kırmızı ışıkta durmayınca aynı anda kavşağa giren Hakan Yaman'ın kullandığı 81 BA 099 plakalı TIR ile çarpıştı. TIR ile burun buruna çarpışan otobüs devrildi. Kazada, iki aracın sürücüleriyle birlikte 19 kişi yaralandı.

Yan yatan otobüsteki yolculardan hafif yaralı olanlar çevredekiler tarafından, dışarı çıkarıldı. Olay yerine itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevkedildi. Gebze Fatih Devlet Hastanesi ile Darıca Devlet Hastanesi'ne sevkedilen yaralılardan bir bölümü tedavisi ayakta yapılıp taburcu edildi. Yaralılardan 1'i İstanbul'a sevkedilirken, 9’u Gebze ve Darıca'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

YARALILARIN BAZILARININ İSİMLERİ

Kazada otobüs sürücüsü Baday ile yolcular Murat Bagotor, Nail Damarlı, Sinem Eren, Dündar Bılıklı, Mehmet Karakaya, Melik Eren (13), Yalçın Tırmık, Mehmet Cengiz, İlhan Kaya ve tır sürücüsü Hakan Yaman yaralandı. Fatih Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.