BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,87
HABER /  EKONOMİ

Halk Bank iddialara karşı harekete geçti

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı bazı sosyal medya hesapları üzerinden gerçeğe aykırı bir şekilde ABD'li yetkili kurumlar tarafından Halkbank’a önemli miktarda para cezası verildiği yönünde kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

BAZI sosyal medya hesapları üzerinden ABD’li yetkili kurumlar tarafından Türkiye Halk Bankası A.Ş.’ye önemli miktarda para cezası verildiği yönünde haberler çıkması üzerine banka avukatları, kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı haberler ve yorumlar yapıldığı iddiasıyla, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yapılan açıklamada, “T. Halk Bankası A.Ş. vekilleri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaatla T. Halk Bankası A.Ş.’nin 16 Mayıs 2018 tarihinde ABD’de karara bağlanan davada taraf olmadığı gibi mahkeme tarafından banka hakkında alınmış herhangi bir idari veya mali karar da bulunmadığı, ABD’nin uluslararası yaptırım kararlarını takip eden yetkili kurumları tarafından T. Halk Bankası A.Ş.’ye herhangi bir ceza bildiriminde bulunulmadığı” vurgulandı.

İŞTE İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMA…

T. Halk Bankası A.Ş. vekilleri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaatla T. Halk Bankası A.Ş.'nin 16 Mayıs 2018 tarihinde ABD'de karara bağlanan davada taraf olmadığı gibi mahkeme tarafından banka hakkında alınmış herhangi bir idari veya mali karar da bulunmuyor.

BANKANIN GÜVENİNİ VE İTİBARINI SARSICI YALAN HABERLER YAPILDI

ABD'nin uluslararası yaptırım kararlarını takip eden yetkili kurumları tarafından T. Halk Bankası A.Ş.'ye herhangi bir ceza bildiriminde bulunulmadığı, T. Halk Bankası A.Ş. hisselerinin Borsa İstanbul A.Ş.'de işlem gördüğü ve hisse yatırımcılarının önemli bölümünün de yabancı kurumsal yatırımcı olan halka açık şirket niteliğinde olduğu halde, bazı sosyal medya hesapları üzerinden gerçeğe aykırı bir şekilde ABD'li yetkili kurumlar tarafından T. Halk Bankası A.Ş.'ye önemli miktarda para cezası verildiği yönünde kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı, hisse değerlerini etkileyici, bankanın güven ve itibarını sarsıcı nitelikte haber ve yorumlar yapıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Türkiye'nin önemli kurumlarından biri olan T. Halk Bankası A.Ş.'nin güven ve itibarını sarsacak nitelikteki bu haber ve yorumların 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun "İtibarın Korunması" başlıklı 74. maddesi hükmüne aykırı olduğu gibi aynı kanunun 158. maddesi hükmü ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun "Piyasa Dolandırıcılığı" başlıklı 107. maddesi hükmü uyarınca da suç teşkil ettiğinden bahisle ihbarda bulunulması karşısında, ihbara konu tüm eylemlerin tespiti ile failler hakkında yasal gereğinin yapılmasına yönelik olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.