BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.307,17
HABER /  GÜNCEL

Halis Toprak'tan avukatına ağır suçlama

İş adamı Halis Toprak, avukatının kendi mallarını yok pahasına satışına izin verdiğini iddia etti!

Abone ol
İş Adamı Halis Toprak, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanvekili Cemal Şanlı hakkındaki şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında savcılıkta ifade verdi. Şişli Adliyesine avukatıyla birlikte gelen Toprak'ın, Cumhuriyet Savcısı Altan Şahin tarafından yaklaşık bir saat süreyle ifadesine başvuruldu. 
 
Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Toprak, Cemal Şanlı'nın bir dönem kendisinin avukatlığını yaptığını söyledi.

Toprak, şöyle devam etti: 

''Onu avukatlığımızı yapsın diye tuttuk. Ona, 'TMSF mallarımızı satıyor, sen bizim bu durumumuzu konuş. Danıştaydan karar gelene kadar satmasın' dedik. Bizim için yargının kestiği parmak acımaz. Bizi müdafaa etsin diye bir meblağa anlaştık. Aradan birkaç ay geçti, Osmanbey'deki binamız TMSF tarafından satışa çıktı. Cemal Bey'e, 'Hani satışları yaptırmayacaktın?' dedim. Aradan 1-2 ay daha geçti, öğrendik ki Cemal Şanlı'nın ortağı Mehmet Tutan bizim binamızı almış. Demek ki buranın satışını Cemal Şanlı yaptırdı. Kendisi hukukçu olduğu için ortağına aldırdı. 6 ay sonra da kendi namına tapuda üzerine geçiriyor. Sonunda biz işittik ki bu şekilde beleş fiyatına burayı almış. Güya bizim hukukçumuzdu. Bize karşı yaptığı bu hareketlerden dolayı şikayetçi olduk. O da avukatlık parasının bir kısmını vermediğimizi ileri sürerek şikayetçi olmuş. Yargı bunun en güzel cevabını verecek.''

Gazetecilerin, ''Köşkten apartman dairesine geçtiniz, alışabildiniz mi?'' şeklindeki sorusu üzerine de Toprak, ''O köşk Türkiye'nin en güzel köşküdür. Yani orayı bir daireyle karşılaştırmak mümkün değildir. Bir de dünyadaki tarihine baksan, en ucuz satılan köşktür büyük ihtimalle. Hayatımda bir sürü değişiklik oldu. Apartman dairesinin ne garajı var, ne şusu ne busu var. Aklımda kalan bir yer Aslanlı Köşk, Allah'ın kudretine emanet olsun. Allah'ın kudretiyle hak yerini bulacaktır'' diye konuştu.