BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  GÜNCEL

Halis Toprak kimdir karısı ve çocukları kim?

Halis Toprak hayatını kaybetti. Peki iş adamı Halis Toprak kimdir, kaç karısı ve kaç çocuğu vardır? Nazlıcan Tağızade ile neden evlendi? İşte Halis Toprak'ın ölüm nedeni ve hakkında merak edilen tüm detaylar.

Abone ol

Halis Toprak hayatını kaybetti. 78 yaşında olan iş adamı kalp krizi nedeniyle vefat etti. Peki Halis Toprak kimdir, ölüm nedeni nedir? Halis Toprak'ın kaç karısı vardır, Halis Toprak'ın çocukları kimdir. Bir zamanlar çok konuşulan ve kendisinden 54 yaş küçük Nazlıcan Tağızade ile neden evlenmiştir?

HALİS TOPRAK EVLİLİKLERİ VE ÇOCUKLARI

Halis Torak şimdiye kadar 3 evlilik yapmıştır. İlk eşi Ayşe Hanım'dan 10 tane çocuğu vardır. 540 milyar lira rekor tazminat ödeyerek boşanmıştır.

1999'da evlendiği ikinci eşi Özlem hanım'dan Turgut adında bir oğlu vardır.

On sene evlilikten sonra boşanmıştır. Nazlıcan Tağızade ile (13 Temmuz 1992 doğumlu) yaptığı evlilik kamuoyunun dikkatini çekmiş ve kısa sürede boşanmıştır.

İşte iş adamı Halis Toprak (78), hakkında tüm merak edilenler.

HALİS TOPRAK KİMDİR-ÖLÜM NEDENİ?

1938 yılında Diyarbakır Lice’de doğan duayen sanayici ve iş adamı Halis Toprak, İş hayatına Adana’da başladı.

Seramik, kağıt, ilaç gıda gibi 30’a yakın sektörde faaliyet gösteren Toprak Holding’i Türk sanayine kazandıran Halis Toprak, kalp rahatsızlığı sebebiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hastalıkla mücadele sürecinde aile fertlerinin yanından ayrılmadığı Toprak’ın naaşı bugün Fransa’dan İstanbul’a getirilecek.

Halis Toprak’ın defin süreci, aile üyelerinin alacağı kararın ardından açıklanacak.

HALİS TOPRAK YERİNİ ÇOCUKLARINA BIRAKTI-KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Halis Toprak'ın ismi bir zamanlar TMSF ile yaşadığı tartışmalarla gündeme gelmiş ve Toprak TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ü şikayet edeceklerini şöyle açıklamıştı.

Borcunun 40 trilyon lira olduğunu, ancak kendisine 320 trilyon lira borcu olduğunun söylendiğini kaydeden Toprak, şöyle konuşmuştu:

“Dedi ki; '320 trilyonu verirsen ben alırım, vermezsen alıkoyarım'. Mahkeme kararında 40 trilyon 600 milyar geçiyor. Bir devleti temsil eden yetkili, yargı kararını kabul etmez mi? 40 trilyon borç var, sen nasıl '320 trilyon' diyorsun. 'Kabul ediyorsan et, etmiyorsan yarın sabah polis evinde' diyor. Özellikle pazar günü icraya geliyorlar ki kimse olmasın. Bir insan söylediğini inkar eder mi? İmzası bu devletin itibarı. Hem devleti temsil ediyorsun, hem de sende hiç iman, vicdan yok mu?



'320 trilyon' dedi, ondan da caydı. '450 trilyon, 10 yıl vade' dedi. Ona da 'peki' dedik. Orada da imzasını inkar etti. Mallarımızı, evleri sattı. 480 trilyon aldı. Kendisi de kabul ediyor 480 trilyonu. 40 trilyon yerine 480 trilyon almışlar benden.”

NAZLICAN TAĞIZA KİMDİR  NEDEN EVLENDİ?

Halis Toprak ile evlenerek gündeme oturan Nazlıcan Tağızade, 17 yaşındayken işadamı Halis Toprak ile neden evlendiğini 2 yıl önce Akşam gazetesinden Gizem Çoşkun Arda'ya böyle anlatmıştı.

İşte o röportajın ilgili kısımları...

Bu evliliğin tek amacı, annesi, kardeşi ve kendi hayatını kurtarmaktı. 10 ay süren evliliğin karşılığı aylık 5 bin 800 lira. Bulgaristan’a hukuk okumaya giden ama okul taksitini yatıramadığı için kaydı silinen Nazlıcan, “Boşu boşuna evlendim, çektiklerim de cabası” diyor…

Çok değil bundan iki yıl önce Türkiye gündemini bir hayli meşgul eden konuydu Halis Toprak ve kendisinden 54 yaş küçük olan eşi Nazlıcan Tağızade. Evlendiklerinde yer yerinden oynamıştı keza boşandıklarında da uzun süre tartışıldı. Halis Toprak’ı suçlu bulanlar da oldu, Nazlıcan için “Ne işi var dedesi yaşında adamla” diyenler de... Bir süre televizyon programlarına katıldı Nazlıcan, yaşadığı yeri gösterdi, başından geçenleri anlattı. Halis Ağa ise hiç konuşmadı; Nazlıcan’a yaptığı bir açıklamadan dolayı hakaret davası açtı ve tazminat istedi. Aslanlı Köşk’ten tek bir çöp bile almadan çıktığını söyleyen Nazlıcan’a 5 bin 800 lira nafaka bağlandı. Ve genç kadın sırra kadem bastı.
Sessiz kalmayı, uzaklaşmayı ve bozulan psikolojisini düzeltmeyi tercih etti. Bunun için de çocukken hayal ettiği mesleğe sahip olmak üzere Bulgaristan’da eğitim yolunu seçti…
Nazlıcan, Plovdiv’de yaşıyor ve Plovdiv Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim görüyor şimdilerde. Şahane olmasa da anlaşabilecek kadar Bulgarca da öğrenmiş.

OKULDA BULAMADIK!

Nazlıcan: “Evet bu bir hataydı ama bu sorumluluğu almak zorundaydım”

Kolay olmadı Bulgaristan’da Nazlıcan’ı bulmak. Okuluna gidip sordurdum. Ev numarasını vermeyeceklerini biliyordum ama kendisini aramalarını isteyecektim. Öğrenci işlerinde yaşadığım şoke anının ise ilk olmayacağından habersizdim. Nazlıcan’ın adını kızlık soyadıyla dahi arayan öğrenci işleri, “Okulumuzda böyle bir öğrencinin kaydı bulunmamaktadır” dedi. Yanlış üniversiteye geldiğimi düşündüm ancak hukuk fakültesi olan tek üniversitenin orası olduğunu öğrenince, ısrarla arattırdım Nazlıcan’ın adını; olmadı, çıkmadı. Nasıl bulacağımı düşünürken, Nazlıcan’ın gün boyu kapalı olan cep telefonu açıldı. Akşam buluşmak üzere sözleştik. Plovdiv’in en meşhur Türk restoranına gittik. İşin aslını anlattı Nazlıcan: “Nafakam yetmiyor. Bu dönem okul taksitini ödeyemedim. Kaydımı sildiler. Okula gidemiyorum” dedi.

EVLENMEM HATAYDI

Ve böylelikle başladı sohbetimiz Nazlıcan’la. Zaman zaman gözleri doldu yaşadıklarını anlatırken. Bazen de çok uzaklara daldı, konuşmakta zorlandı.

“Nafakam yetmiyor. Bu dönem okul taksitini ödeyemedim. Kaydımı sildiler. Okula gidemiyorum”

 Sürekli tekrar ettiği cümlesi ise “Evet bu bir hataydı ama bu sorumluluğu almak zorundaydım” oldu...

Liseyi bitirmiş miydin? Nasıl başladı Bulgaristan maceran?
Evlendiğim yıl okulu bırakmıştım. Sonra hemen açık öğretime kayıt oldum ve liseyi dışarıdan bitirdim.

O DA BİR İNSAN

‘Üzdü’ dediğin Halis Toprak’a mı üzüldün?
Beni çok üzdü, çok çektim. Ama o da bir insan, evlatlarından bunu görmesine üzüldüm. Duruma, yaşanan olaya üzüldüm. Çok acı bir durum.