BIST 9.680
DOLAR 32,44
EURO 34,46
ALTIN 2.480,29
HABER /  GÜNCEL

Halime Hatun kimdir? Halime Hatun nasıl öldü?

Halime Hatun'un ölümü TRT 1 ekranlarının reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'da heyecanı doruğa çıkardı. Diriliş Ertuğrul'da Halime Hatun'un ölümü, izleyicileri yasa boğdu. Peki Halime Hatun gerçekte nasıl öldü? Sosyal medyada Halime Hatun'un ölüm tarihi ve dizideki zamanlamanın çeliştiği iddiası ortaya atıldı. Halime Hatun'un tarihteki yeri nedir?

Abone ol

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'da heyecan doruğa çıktı. Diriliş Ertuğrul'da Halime Hatun'un ölümü, izleyicilerin gözlerini doldurdu. Peki Halime Hatun gerçekte ne zaman ve nasıl öldü? İşte Halime Hatun'un ölümüne ilişkin bütün detaylar...

Halime Hatun, Osmanlı Devleti içerisinde oldukça önemli bir konuma sahiptir. Osmanlı Devleti'nin ortaya çıkması, büyümesi ve gelişmesinde çok önemli bir yer tutan Halime Hatun, Osman Gazi'nin annesidir. İşte, Ertuğrul Gazi'nin eşi Halime Hatun'un ölümü ve hayatı hakkında kısa bilgiler

HALİME HATUN ERTUĞRUL GAZİ'NİN EŞİDİR

Osmanlı Beyliği'ni kuran Osman Bey'in annesi ve Ertuğrul Gazi'nin eşi konumunda bulunan Halime Hatun hakkında çok fazla bilgi bulunmasa da 1281 tarihinde hayatını kaybettiği bilinmektedir. Ölümüne kadar Ertuğrul Gazi'nin yanından bir an olsun ayrılmayan ve ona Savcı Bey, Gündüz Alp ve Osman Gazi adında üç evlat veren hatundur. Ertuğrul Gazi ve Halime hatun bugün aynı türbede yan yana yatmaktalar. Bilecik ili Söğüt ilçesinde yer almaktadır türbeleri. BursaEskişehir yolu üzerinden ulaşım sağlanabilir türbelerine.

PEKİ HALİME HATUN'UN KABRİNİN BULUNDUĞU ERTUĞRUL GAZİ TÜRBESİ NEREDEDİR?

Ertuğrul Gazi Türbesi, Osmanlı Beyliği'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası ve Selçuklu Uçbeyi Ertuğrul Gazi'nin Bilecik ilinin Söğüt ilçesinde bulunan türbesidir. 13. yüzyıl sonlarında inşa edilen yapının yapım tarihi kesin olarak bilinmemektedir. İlk olarak Osman Gazi tarafından açık mezar olarak yaptırılmış, daha sonra I. Mehmet Çelebitarafından türbe haline getirilmiştir. Sultan III. Mustafa zamanında 1757'de yeniden yapılırcasına onarılmış ve ilk yapılıştaki hali değişmiştir. 1886 yılında II. Abdülhamit tarafından yeniden onartılmış ve yanına çeşme eklenmiştir. Ertuğrul Gazi Türbesi altıgen planlı, üzeri kubbe örtülü olup, dikdörtgen bir girişten sonra içeriye ulaşılmaktadır. Bu girişin yanlarında ikişer pencere bulunmaktadır. Türbenin duvarları bir sıra taş ve iki sıra tuğladan örülmüştür. Sandukanın bulunduğu türbenin içindeki batı ve güneydoğu duvarlarına dikdörtgen pencereler açılmıştır.