BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Halil İbrahim Demirhan gözünü zirveye dikti!

Yurt dışında yaptığı ortaklıklarla emlak sektöründe adından başarı ile söz ettiren Halil İbrahim Demirhan, Dubai Emir’i El Maktum’a bile emlak satmış!

Abone ol

Ortadoğu’da en üst düzeyde kurduğu ilişkilerle Emir ailesi ve prenslere bile Türkiye’den büyük gayrimenkuller pazarlamış. Demirhan, Yurt dışında yaptığı ortaklıklarla araplara özellikle İstanbul ve Yalova’da yatırımlar yaptırmış.

Aralarında yakın dostluk ilişkisi bulunan Dubai Emiri Muhammed bin Raşid El Maktum, Halil İbrahim Demirhan’ın davetlisi olarak altı kez Türkiye’ye gelmiş ve Yalova'dan ve Sapanca'dan toplam 175 milyon dolarlık arazi almış.
Dünyaya ihracatta anahtar şehir, Dubai!

Önemli bir petrol üreticisi olan BAE, Doğu ve Batı arasındaki stratejik konumu sayesinde dünyanın en önemli ticaret bölgesi. Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten biri olan Dubai, bu önemli ticari potansiyelin tüm emirlikleri ve zengin komşu ülkeleriyle merkezi durumunda bulunuyor. Birçok uzman dünyaya açılmak isteyen markaların ilk durağının Dubai olması gerektiğini ifade ediyor. Çünkü Dubai tıpkı New York, Londra ve Paris gibi büyük perakende pazarlarının en başında geliyor. Ayrıca şehir merkezinde sayıları gün geçtikçe artan alışveriş merkezleri, perakende pazarının canlılığını artırıyor.


Orient Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Demirhan ajansımıza yaptığı açıklamada;


“Dünyanın her yerine kara, hava, deniz ulaşımı sayesinde lojistik açıdan büyük avantaj sağlayan Dubai üzerinden firmalar; Ortadoğu, Afrika ve Uzakdoğu pazarlarına ticaret yapabilir. Dubai dünya ticaretinde, alıcı firmalar açısından bir markadır. Dubai’ye dünyanın her yerinden toptancılar ürün ve hizmet satın almaya gelir. Dubai Emirliği’nin sahibi olduğu Dubai Serbest Bölgesi JAFZA, alıcılar tarafından dünya ticaretinde prestijli ve itibar sahibi olarak bilinir. Eğer Türk firmaları JAFZA’da yer alırsa önemli alıcıların çok güvendiği bu serbest bölge üzerinden ürünlerini tüm dünyaya satabilir. “ Dedi.


Dubai Serbest Bölgesi’nin Türkiye temsilcisi Orient oldu!

Ortadoğu’nun genelinde bulunan müşterilerine Türkiye’den büyük yatırımlar yaptıran Demirhan; bölgede Türk üreticileri için hala bakir sayılabilecek bir pazar ve kazanç fırsatı gördüğünden Dubai Serbest Bölgesi JAFZA’nın Türkiye temsilciliğini geçtiğimiz yıl almış. Büyümenin körfez ülkelerinden olacağını 16 yıl once keşfeden Demirhan, şimdi de burda ki üreticileri Dubai’ye götürüp, Türkiye ihracatını artırmaya soyunmuş. Demirhan’a göre Türk üreticileri; düzenli organizasyonlar, tanıtım ve Dubai Serbest Bölge’de yer alırsa trilyon dolar ihracatın gerçekleşebileceğini ifade ediyor.

Dubai’de yatırım yapmak isteyen firmalara 50 yıl vergi yok!

Gümrük işlemleri ve şirket kurma gibi konularında sağladığımız kolaylıklar firmalarımız tarafından çok iyi değerlendirilmeli diyen Demirhan; Dubai’de başta gıda sektörü olmak üzere tekstil, inşaat yan sanayi, otomotiv yan sanayi, lojistik ve perakende sektörlerinde önemli fırsatlar olduğunu söylüyor. Bu fırsatları Dubai Serbest Bölge vasıtasıyla Türk üretici ve girişimcilere sunan Orient Yönetim Kurulu Başkanı Demirhan;

• “BAE’de diğer ülkelerde uygulanan kurumlar vergisi, gelir vergisi, KDV, stopaj gibi vergi kalemlerinin hiçbiri uygulanmıyor. Vergiden muafiyet süresi şimdilik 50 yıl, bu sürenin 100 yıla çıkması planlanıyor.
• Kâr menşei ülkeye gönderiliyor.
• Enerji ucuz.
• İstihdam sınırı yok
• En önemlisi uzun vadeli sözleşmeler yapılıyor.
• Leasing imkânları var.
• Döviz kısıtlaması yok. Ayrıca ülkenin para birimi olan Dirhem’in ABD dolarına sabitlenmiş olmasının, işlerini Amerikan dolarıyla yapan işletmelerin döviz kuru volatilitesine dair endişelerini bir miktar azaltıyor olması da bir diğer avantaj.
• Bütün dünya ülkeleriyle devlet düzeyinde ilişkileri ve anlaşmaları olan JAFZA Serbest Bölgesi yönetimi, bölgesinde iş adamlarına inanılmaz imkanlar sunuyor.
• JAFZA’nın ortak olduğu Dubai Port ise liman işletmeciliğinde dünyanın bir numarasıdır. Dünyanın her yerinde limanlar alır ve JAFZA da bu limanların işletmeciliğini yapar. Yani kardeş işletmelerdir.

Ayrıca konusunda uzman JAVZA ekibimiz hem Türkiye’de hem de Dubai’de, yatırım yapacak olan Türk firmalarına; idari, hukuki,finansal ve tanıtımına kadar her türlü desteği veriyor. Dedi.

Dünyada ilk 500’e giren Sanayi Kuruluşlarının ilk 400’ü JAFZA’da faaliyet gösteriyor.

Dünyanın en büyük sanayi kuruluşlarının çoğu JAFZA’da faaliyet gösteriyor. JAFZA’nın Türkiye Temsilcisi olan Orient firması yetkilileri, bölgeye yatırım yapmak isteyen Türk İşadamlarını düzenli olarak Dubai’ye iş gezilerine götürerek, Ortadoğu’ya yatırım fırsatlarını yerinde anlatacaklar. İlk Dubai Gezisi ise Haziran ayının ikinci Haftasında Tekstil-Ayakkabı-Züccaciye sektörleriyle başlayacak. Seyahate katılan Türk Firmaları JAVZA yetkililerinden brifing alacak ve potansiyel alıcılarla buluşacak.

 

ORİENT-LİGHT

YATIRIMINIZA,
değer katar

  • 1999’ da kuruldu.

  • Merkezi İstanbul/Türkiye’de

  • Kendi çalışanları veya iş ortakları aracılığıyla Türkiye’nin tüm önemli şehirlerinde hizmet sunma kapasitesine sahip.

  • Türkiye’deki en en kalabalık uluslararası danışmanlık yapabilecek profesyonellikte (İngilizce-Arapça) bilen, ekibe sahip gayrimenkul servis sağlayıcı şirketlerinden birisi.

  •  Orient – Light ekibi; doğru yatırımlar planlama ve maksimum fayda sağlama konusunda çok sayıda başarılı işe imza atmıştır.

1999 yılında kurulan ve gayrimenkul yatırım danışmanlığı alanında uzmanlaşan kendi özsermayesi ile yapmış olduğu yüksek getirili yatırımlar ile sektöründe ilklerin öncüsü olmuştur. Orient - Light Körfez ülkelerini temsil etmede marka olmuştur. kendi çalışanları veya yerel veya uluslararası iş ortakları ile Türkiye'de ve dünyada uluslararası gayrimenkul yatırım hizmetlerini sunuyor.

Yurt dışında yapılan ortaklıklar ile birlikte İstanbul ve Yalova”da yatırımlar gerçekleştirilmiştir.Büyüme hedefi olarak Körfez ülkelerini gören şirket yatırım fonları ve holdingler ile stratejik ortaklıklar gerçekleştirerek Türkiye içinde kendi profesyonellilik alanlarında faaliyetlerine devam etmektedir.

Bireysel ve kurumsal yatırımcıların ihtiyaçlarına yönelik olarak özel projeler geliştirmek ve tüm proje süreçlerini yönetmek Orient – Light”ın faaliyet konuları arasındadır.

Butik hizmet anlayışı, doğru risk/kazanç analizleri,geniş sektörel bağlantıları ve güvenilir iş ortakları ile Orient – Light yeni bir iş modeli yaratmıştır.

Orient-Light 2012' den itibaren uluslararası gayrimenkul yatırım danışmanı olarak ayrıca, Ağaoğlu”nun Türkiye'deki tek yetkili iş ortağıdır.

 Orient – Light , Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı,Aracılık Hizmetleri,Anında Nakit Hizmeti,Gayrimenkul Geliştirme,Satış ve Pazarlama,Mülk Yönetimi,Mobilya Paketi Şirket, Türkiye’de müşterilerine arsa seçiminden ortaya çıkan mülkün yönetimine kadar proje geliştirme sürecinin tüm aşamalarında hizmet sunmayı başarabilen ve konuttan ofise, alışveriş merkezinden lojistiğe geniş bir yelpazeyi kapsayan az sayıdaki gayrimenkul yatırım servis şirketlerinden birisidir.

Körfez ülkelerindeki güçlü müşteri portföyü ile ilgili yapılan yatırım uluslararası anlamda

Orient – Light”ı rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerindendir.Tüm hizmetlerinde konularında müşterilere en doğru ve verimli hizmeti vermek açısından büyük öneme sahiptir.

 Orient – Light 1999 yılı itibarıyla 25 profesyonel çalışandan oluşmaktadır. Bu rakam Türkiye’deki benzer şirketler arasında Körfez ülkelerine hizmet veren en kalabalık ekiplerden birisi olarak göze çarpmaktadır.

 Orient – Light”ın müşterileri çoğunlukla Orient – Light”ın onlar için yarattığı katma değerin farkında olan Körfez ülkelerindeki firmalar ’ ülkelerindeki en yüksek vasıflı şirketlerdir.

Orient – Light güveni temsil eden bir marka olma hedefiyle; etik kurallardan asla taviz vermeden büyümeyi amaçlamaktadır.

Version:1.0 StartHTML:0000000167 EndHTML:0000003710 StartFragment:0000000457 EndFragment:0000003694

Hizmet alanları

  • Arsa – Arazi

  • Konut Projeleri

  • Alışveriş Merkezi & Perakende

  • Ofis & İş Merkezleri & Ofis Parkları

  • Sanayi & Lojistik Tesisleri

  • Turizm ve Konaklama Tesisleri

  • Karma Kullanımlı Yatırımlar

  • Eğitim Tesisleri & Teknoparklar

  • Sağlık Tesisleri

  • Marinalar

  • Golf Sahaları

  • Diğer gayrimenkuller

BASINDA ORİENT-LİGHT – HALİL İBRAHİM DEMİRAH – FACEBOOK.

REFERANSLARIMIZ – AĞAOĞLU

REFERANS HARİTAMIZ - AĞAOĞLU