BIST 9.590
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,28

Halil Bardak ile Kıbrıs’ta Colony Hotel’de

Arkın Group bünyesinde olan The Colony Hotel de konaklama yaptığım zaman diliminde tanıdığım Otel Müdürü Halil Bardak ile ilgili gözlemlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Merhabalar,

Geçtiğimiz günlerde Kıbrıs ziyaretimde Arkın Group bünyesinde olan The Colony  Hotel de konaklama yaptığım zaman diliminde tanıdığım Otel Müdürü Halil Bardak ile ilgili gözlemlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

  

5 Şubat 1977 yılında Lefkoşa’da doğan Halil Bardak, orta ve lise eğitimini Türk Maarif Kolejinde tamamladıktan sonra Lefke Avrupa Üniversitesinde İngilizce Öğretmenliği bölümünü bitirmiş, kısa bir süre Erenköy Lisesinde geçici kadroda İngilizce Öğretmenliği yapmış. Devlet kadrosunda yer olmaması onu turizm sektöründe otelcilik dünyasına adım attırmış.

“ Bir daha kimsenin sana bir şey yapamayacağını söylemesine izin verme, benim bile. Bir hayalin varsa peşini bırakmamalısın.  İnsanlar kendilerinin yapamadıkları şeyleri senin de yapamayacağını söylerler bir şeyi istiyorsan peşini bırakma. Git ve al. O kadar.”

  

Kıbrıs’taki İlk Butler Service

Kıbrıs’ta 2002 yılında The Colony Hotel tarafından başlatılan Butler servisinde görev alarak turizm hayatına başlayan Halil Bardak otelcilikte ilk 6 yıl içerisinde restoran şefliği, resepsiyonist, night audit gece müdürlüğü ve ön büro müdürlüğü görevleri yapmış 2008 yılında ise Arkın Group bünyesinde yer alan Palm Beach Otel’e odalar departman müdürü olarak atanmış sonrasında da The Colony Hotel de Otel Müdürü olarak bugünlere gelmiş. Bu 10 yıllık süreçte sürekli kendini geliştirerek işiyle parlayan dürüst, ahlaklı, ilkeli, özverili ve çalışkan yapısıyla hırslı ve tempolu bir biçimde durmaksızın büyük bir istek ve özveri ile Kıbrıs otelciliğinde örnek gösterilen bir isim olmayı adım adım başarmış. Çalıştığı kuruma olan sadakat ve bağlılığı Arkın Group Yönetim Kurulu Başkanı Erbil Arkın’a olan derin saygı ve sevgisi ile ast ve üst ilişkilerindeki duyarlılığı ve profesyonellik bilinciyle The Colony Hotel ile bütünleşmiş. Kıbrıs’a gelen, otellerinde konaklayan misafirlerine maksimum düzeyde misafir memnuniyeti için var gücü ile çalışan ve Kıbrıs’tan memnuniyetle ayrılan misafirlerin tekrar geri gelmeleri için büyük özveri gösteren bir anlayışa sahip.

  

Kıbrıs’ta genç, dinamik ve böylesine işine sevdalı bir ismi keşfetmek beni son derece mutlu etti. geleceğinin çok daha iyi hakkedilerek kazanılmış başarılarla dolu bir otel yöneticisi olacağı apaçık ortada. Halil Bardak eminim ki Kıbrıs turizminin ve otelcilik anlayışının doğru şekilde hak ettiği değere ulaşabilmesi için otelcilik mesleğine gönül verecek yeni Halil Bardaklara örnek olacaktır.

Gözlerindeki sabır en ufak detayı bile değerlendirip, eleştirilerden ders çıkaran doğru ve dürüst bir şekilde sonuca giden, pozitif, pratik ve hızlı çözüm üreten profesyonel bir kişilik.

Otelde gösterdiği yüksek performansla ekip arkadaşlarına örnek olduğuna bizzat tanık oldum.  Mesleğine bu kadar gönülden bağlı, yaptığı işi tutkuyla yapan genç ve pırıl pırıl parlayan bu insanı tanımak beni mutlu etti. Halil Bardak; Kıbrıs turizmi ve otelciliği için büyük bir kazançtır, Kıbrıslı bir gencin alkışı hak eden, dünyanın neresine giderde gitsin otelcilikte başarılı olacak, tuttuğunu koparacak isimdir.

  

“Dalları gökyüzüne açılmış bir etek sanki.

Yapraklarıyla birlikte rüzgar da dans ediyor.

Rengi aşk, gözleri geceyi bekleyen narin bir ağaç”

Halil Bardak’ı daha yakından tanımak istedim, dostça elini sıktım, özel hayatının ayrıntılarını öğrenmek istedim ve anladım ki başarısının arkasında çok uzak ülkelerden Kıbrıs’a gelip Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Bölümünü yüksek onurla bitiren eşi İlona Bardak var. İş ve aşkı öylesine güzel bütünlemişler ki bir çift bu kadar mı birbirine yakışır nazar değmesin demeden geçemedim. 

  

Bir ülkeyi, bir şehri anlamlı kılan, sevdiren vazgeçilmez yapan insanlar vardır. Halil Bardak da İlona için böyle olmuş. Tahsil hayatı için geldiği Kıbrıs’ta kaderini paylaşacağı yol arkadaşıyla dünya evine girip mutluluğu cennet adada yakalamışlar. Güzeller güzeli birde çocukları olmuş.

  

Safran sarısı zamanların Girne’deki sarı efsanesi The Colony Hotel de Halil Bardak hem aşkı hem de mesleğini bir arada buluşturmanın mutluluk ve onuru ile kendisine yakışan oteline dört elle ve kalbiyle bağlanmış. Her gün bir gün öncesinden daha büyük bir istekle otelinin kapısından giren Halil Bardak durmaksızın yorulmadan çalışmaya devam ediyor.

  

Halil Bardak, The Colony Hotel için yapılmış bir kahve paketi ile uğurladı bizi. Eee ne demişler bir kahvenin kırk yıllık hatırı vardır. Bizde hatırlayalım hatırlatalım dedik sizleri unutmayacağımızı Kıbrıs’a da bir selam olsun istedik bu vesileyle.

Sizi tanıdığımıza memnun olduk, hep böyle kalın…