BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.424,52
HABER /  GÜNCEL

Halıdaki lekeler nasıl temizlenir?

Halınızdaki lekeleri çıkarmanın kolay yollarını elmaelma.com'un haberinden öğrenebilirsiniz. İşte halıdaki lekeler nasıl temizlenir sorusunun yanıtları.

Abone ol

Halıya dökülen çay ve kahve lekeleri için halılarınızı yıkamaya göndermeye gerek duymadan temizleyebileceksiniz. Peki halılardaki lekeler nasıl çıkar? İşte elmaelma.com'un haberine göre, halılardaki çay ve kahve lekelerini çıkarmaya yarayan tüyolar! 

Halınıza dökülen lekeyi temizlerken ilk olarak yapacağınız iş dökülen lekeyi bir mendil ya da bez yardımıyla aldırmak olmalıdır. Mendil ve bezde ıslaklık hissetmeyene kadar bu işlemi sık sık tekrar etmelisiniz. Bu işlem sayesinde lekenin halıya daha fazla yayılmasını da engellemiş olacaksınız. 

ÇOK AZ SU DÖKÜN 

İlk işlemi tamamladıktan sonra lekenin üzerine az bir miktar su dökün. Fazla olarak kalan suyu da bez yardımıyla temizleyin. Halının emebileceği sudan fazlasını bir seferde dökmeyin kuruması uzun zaman alabilir. Su, dökülen kahve lekesinin rengini açar.

SIRADAN TEMİZLEME YÖNTEMLERİYLE TEMİZLEYİN

Bir kabın içerisine ılık su koyun. Suya çeyrek limon suyu ve çok az mutfak deterjanı ekleyin. Bu malzemeleri karıştırdıktan sonra temizlik süngerini karışıma batırın. Yalnız süngerde olan fazla suyu sıkmayı unutmayın. Hafifçe lekenin dışından merkezine doğru süngerle silin. Temizlendiğini görene kadar devam edin. Sildiğiniz alanı temiz suyla durulayın. Eğer hala leke varsa temizleme ve durulama işlemini tekrarlayın. Temizlik ve durulama sırasında fazla suyu aldırmak için yanınızda temiz kuru bez bulundurmayı unutmayın. Tüm işlemlerin sonunda halıyı kurumaya bırakın.

LEKENİN ÜZERİNE TUZ DÖKÜN 

Eğer dökülen kahveye hemen o anda müdahale edemiyorsanız lekenin üzerine tuz dökmeyi deneyin. Tuz lekedeki nemi arttırmakta ve nemi almaktadır. 

BEBEK MENDİLLERİ LEKELER İÇİN İDEALDİR 

Bebek mendilleri beklenmeyen lekeler için idealdir. Lekedeki fazla sıvıyı alır ve lekeyi çıkarır. Evde bira bulunduruyorsanız, çoğu uzmana göre lekenin üzerine direk bira döktüğünüzde ve ardından bir bez veya mendille sildiğinizde lekenin temizliğinde etkili bir çözüm alabilirsiniz.

SİRKE HALIDAKİ LEKELER HARİKA BİR ÇÖZÜM

Sirkenin temizleme gücünü yok saymayın. Halı veya kilimlere dökülen kahve lekesinin üzerine su ve sirkeyi karıştırıp temizlik süngeri ile uygulayın. Sirkenin kötü kokusu sizi rahatsız etmesin. Lekeyi sirkeyle sildikten sonra hem kuruması hem de sirkenin kokusu için odada bir cam açın ve kapısını kapatın.

Kaynak: elmaelma.com