BIST 9.695
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.499,69
GÜNCEL

Halep'ten getirilen hayvanların tedavisine başlandı

Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle zarar gören Halep Hayvanat Bahçesi'nden Bursa'ya getirilen 3 aslan, 2 kaplan, 2 sırtlan ve 2 ayı rehabilitasyona alındı.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle zarar gören yabani hayvan türlerinin tedavi ve rehabilitasyonlarının yapılması amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) ile Four Paws'un girişimleri sonucu Halep Hayvanat Bahçesi'nden alınan 3 aslan, 2 kaplan, 2 ayı ve 2 sırtlan Bursa Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı ve Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen sırtlanlardan birinde böbrek rahatsızlığı, diğerinde ise görme bozukluğu olduğu tespit edildi. Kontrolü yapılan 3 aslanda böbrek sorunu olduğu belirlendi. Davranış bozukluğu tespit edilen 2 ayıya ise serinlemesi için sık sık su veriliyor. Veteriner hekimlerinin kontrolleri tamamlanıncaya kadar kafeslerde tutulacak hayvanlar daha sonra kendileri için hazırlanan bölümlere alınacak.

Sitene Ekle
Etiketler