BIST 9.511
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.492,22
HABER /  GÜNCEL

Halep'te YPG ve Nusra savaşı başladı!

PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG ile muhalif güçler Halep'in iki mahallesinde çatışmaya başladı. Taraflar birbirini suçluyor.

Abone ol

PKK’nin Suriye kolu PYD’nin silahlı kolu YPG güçleri ile muhalif güçler Halep'in Şeyh Maksud ve Aşrefiye mahallelerinde çatışmaya başladı.

Bu iki mahalle genel olarak 2 yıldır YPG'nin kontrolünde ancak çevresi muhalifler ve Esed rejiminin kontrolünde. Esed muhalifi güçler, çatışmanın sebebi olarak  PYD ile aralarındaki ateşkes ve taahütlerin ihlal edilmesini gösteriyor. YPG ise çatışmanın muhaliflerin kendilerine saldırısı sebebiyle başladığını savundu.

Öğle saatlerinde başlayan çatışmalara Nusra cephesi, Ahraru Şam, Liva Sultan Murat, Ebu Amara tugayları, Nurettin Zengi hareketi, Cephe Şamiye, Feylaku Şam, Ceyşul İslam, 46. Fırka, Fecru Şam, Madfaiyet Halep gibi muhaliflerin önde gelen silahlı grupları var. 

Muhalifler kanatlarından yapılan açıklamada çatışmaların gerekçesi olarak, YPG’nin taahütlerinde durmadığı, kotrol ettiği bölgede muhaliflere yönelik tacizlerin devam ettiği ve benzeri keyfi tutumların çatışmaların zeminini hazırladığı belirtildi.

Çatışmalar sürdüğü bölgede bazı gruplar arabulucu olarak tarafları ikna etmeye çalışıyor. Bu arabulucu gruplar 16. Fırka, Feskil Kema ve Umirt tugayları. Çatışmaların sonucunda iki taraftan da yaralananlar var.