BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  DÜNYA

Halep'te PYD'den Esad askerlerine darbe

PYD, rejimin Halep'ten tek çıkış noktası olan Kastillo yolunu ateş gücüyle kapattı.

Abone ol

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçlerinin Halep'in kuzeyinde rejim güçlerinin tek çıkış koridoru Kastillo yolunu ateş gücüyle kontrol altına aldığı bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Halep'in Şeyh Maksud ve Eşrefiye semtlerinde PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, Esed güçlerinin Halep kent merkeziyle tek bağlantısı Kastillo yolunu ateş gücüyle kontrol altına aldı.

PYD'nin Kastillo yolunu kullanan Esed güçlerine ateş ettiği ve bu nedenle rejim güçlerinin yolu kullanamadığı ifade edilirken PYD'nin bölgeden geçen araçlara da ateş açtığı dile getiriliyor. 

PYD birliklerinin Haseke kentinde rejim güçleri ile arasında yaşanan çatışmaların ardından Halep'teki söz konusu yolu ateş gücüyle kapattığını belirten kaynaklar, PYD'nin Kastillo yolunu kapatması nedeniyle rejimin kent merkezi içinde kuşatma altına girmiş olduğunu kaydetti.

Rejim güçleri geçen ay, kentin kuzeyinde bulunan ve muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun kontrolünü sağlamış, bunun üzerine muhalif bölgeler kuşatma altına girmişti.

Fetih Ordusu, bu ayın başında kentin güneyindeki Ramuse kavşağını, fırını ve petrol istasyonunun denetimini sağlayarak kent üzerindeki rejim kuşatmasını kırmıştı.

Suriye'de Mart 2011'de başlayan iç savaşın başından bu yana rejim ve PYD arasında, Halep'in kuzeyinde, PYD kontrolündeki Şeyh Maksud'da, Haseke'de petrol alanlarında ve kontrol noktalarında birkaç kez günübirlik çatışmalar meydana gelmişti. Esed rejimi, bu alanları PYD'nin hakimiyetine bırakarak güçlerini diğer bölgelere kaydırmıştı.

Rejim ordusu, geçen hafta Haseke'de PYD'nin kontrolündeki mahalleleri savaş uçakları ve toplarla hedef almış, saldırıda 5'i sivil 6 kişi ölmüştü. PYD güçleri saldırıya Haseke merkezindeki rejim karargahlarını havan toplarıyla vurarak karşılık vermişti.