BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.437,95
HABER /  GÜNCEL

Halep'e varil bombası: '90 ölü'

Suriye'de ordunun Halep'e helikopterlerden atılan varil bombalarıyla düzenlediği saldırıda 90 civarında kişinin öldüğü bildirildi. Ölenlerden 33'ünün siviller olduğu belirtiliyor.

Abone ol

Suriye'de ordunun Halep'e düzenlediği hava saldırısında onlarca kişinin öldüğü bildiriliyor.

Merkezi İngiltere'de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi adlı muhalif örgüte göre Cumartesi günü kentte helikopterlerden atılan varil bombalarıyla çoğu sivil 90 civarında kişi hayatını kaybetti.

Halep'te Beşar Esad'a bağlı güçlerle isyancılar arasında şiddetli çarpışmalar yaşandı.

Bu arada, El Kaide'ye bağlantılı militanlar, rakip İslamcı örgütlerden birinin liderini öldürdüklerini duyurdu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, Irak Şam İslam Devleti militanları düzenledikleri bir baskınla Tevhid Tugayları adlı örgütün askeri sorumlusu Adnan Bakkur'u öldürdü.

Ordunun varil bombaları ve Scud füzeleriyle düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar yüzlerce kişinin öldüğü bildiriliyor.

Esad yönetimine karşı Mart 2011'de başlayan ayaklanmada 100 binden fazla kişinin öldüğü tahmin ediliyor.

Patlayıcı dolu variller helikopterlerden atılıyor. İnsan hakları grupları bu saldırılarda hedef gözetilmediğini söylüyor.

İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, Cumartesi günkü saldırıda ölenlerden 33'ü siviller.

Saldırıda El Nusra Cephesi'nden de on militanının öldüğü belirtiliyor. Saldırıların Pazar günü de devam ettiği haber veriliyor. Fakat ölü ya da yaralı sayısı bilinmiyor.

Rusya, Suriye'nin Halep'te hava saldırıları düzenlemesini kınayan BM Güvenlik Konseyi kararını engellemişti.

Suriye güçleri kentte son haftaarda isyancıların elindeki bölgelere saldırılarını yoğunlaştırdılar. Savunma Bakanı Orgeneral Fahd el Freyc Cuma günü kente gitti.

Resmi haber ajansı Sana'ya göre, Bakan, ordu birliklerini "büyük zaferlerinden ve kentin birçok bölgesini kurtardıklarından dolayı" kutladı.