BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,20
HABER /  GÜNCEL

Halep vuruldu 70 bin kişi... Şok haberi Davutoğlu duyurdu

Başbakan Davutoğlu, Londra'da Suriye'deki gelişmeler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu Halep ile ilgili flaş haberi verdi.

Abone ol

HALEP ile ilgili flaş gelişmeyi Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere'den verdi. Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasına göre Halep vuruldu, 70 bin kişi Türkiye sınırına doğru geliyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Londra'da düzenlenen ve birçok devlet başkanlarının katıldığı Suriye Yardım Konferansı'nda Suriye'yle ilgili son dakika açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Halep'in bombalanmasının ardından 70 bin kişinin Türkiye'ye girmek için Suriye sınırında beklediğini açıkladı.

70 BİN KİŞİ TÜRKİYE SINIRINDA

En büyük insani trajediyle karşı karşıya olunduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, şu bilgileri verdi;

-"Bu sabah 5'te Türkiye'den ayrıldım. Türkiye'nin sınırında 70 bin sığınmacı bekliyor. Bunun sebebi hava bombardımanı ve Halep'e yapılan saldırılar.

Şu an benim kalbim ülkemin sınırında, yeni gelenleri nereye yerleştirmeliyiz, onu düşünüyorum. Bütün meslektaşlarıma sesleniyorum, sadece 2 buçuk milyon mülteciye ev sahipliği yapan ülkenin Başbakanı olan biri olarak değil, insan olarak sesleniyorum. Suriye'de savaş suçu işletmeyenlere karşı omuz omuza olmalıyız.

"SIĞINMACI OLMAYAN ŞEHİR YOK"

Türkiye'nin en fazla sığınmacıya ev sahipliği yaptığını belirten Davutoğlu, mültecilere eğitim sağlanacağını söyledi. 250 bin Suriyelinin kamplarda, 3 katının da şehirlerde olduğunu belirten Davutoğlu, "Türkiye'de Suriyeli sığınmacı olmayan şehir yok. Bunun sosyo-ekonomik güçlüklerini tahmin edersiniz. Sadece kamplarda olanlar için 10 milyar dolar harcadık, şehirlerde olanlar içinse 20 milyar dolara kadar çıkıyor" dedi.

"YARDIM ETMEDİK DİYE TARİHE GEÇMEYECEĞİZ"

"Ben milletimizle gurur duyuyorum, hiç mülteci akınına isyan etmediler. Biz evlerimizi, okullarımızı açtık." diyen Davutoğlu konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Biz onları yalnız bırakmayacağız. Türkiye şu ana kadar çok büyük bir yardım yaptı. Ne olursa olsun Türkiye elindeki olan herşeyi paylaşacaktır ve biz mağdurlara yardım etmedik diye tarihe geçmeyeceğiz. Biz onları evsiz, gıdasız bırakmayacağız.

"SAVAŞ SUÇU İŞLEYENLERE KARŞI OMUZ OMUZA OLMALIYIZ"

Bu yüzyılda biz insanlar olarak sorumluyuz. Cenevre Görüşmeleri'nde yine bütün isteğimize rağmen gerçekleşmedi.

Çünkü Cenevre'ye gittiğimizde hala bombardımanlar devam ediyordu.

Esed rejimi ve DAEŞ'e karşı birlikte omuz omuza durmalıyız. Kim Madaya kuşatmasının mantığını anlatabilir?

Suriye krizinin sebeplerine inmeliyiz.