BIST 9.506
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.491,52
HABER /  GÜNCEL

Halep haritası son durum geriye bu kadar yer kaldı!

HALEP haritası son durum bilgilerini sizler için derledik. Halep'te Esad güçlerinin saldırıları sonrası muhaliflerin elinde yalnızca 8.6 kilometrekarelik bir alan kaldı.

Abone ol

SURİYE'nin doğu Halep bölgesinde Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırısı altındaki muhalifler, kontrollerindeki 4 bölgeden daha çekilmek zorunda kaldı. Kuşatma altındaki yaklaşık yüz bin sivil, 8,6 kilometrekarede sıkıştı.

Halep'teki muhalifler dün gece yarısı şiddetlenen saldırılar sonucu, öğle saatlerine kadar Şeyh Said, Firdevs ve Salihin bölgelerinden çekildi. 

Böylece, doğu Halep'te muhaliflerin kontrol ettiği alan 15 kilometrekareden 8,6 kilometrekareye düştü. 

Halep Sivil Savunma Müdürü Necip Ensari, internet üzerinden gönderdiği ses kaydında, "Muhalif bölgelerden rejim tarafına çok sayıda insan geçiyor. Dün yaklaşık 2 bin kişi geçti. Halep’te yaklaşık 100 bin sivil kuşatma altında kaldı. Çok zor şartlarda yaşıyorlar. Yiyecek, su, elektrik yok" dedi.

Sivillerin bir kısmı rejimin ele geçirdiği bölgelerde kalırken, Esed ordusu halkın bir kısmının bazı yollardan dışarı çıkmasına izin veriliyor. Ancak ailelerin nereye götürüldükleri konusundaki belirsizlik sürüyor.

Kalan siviller, rejim bölgesinde can güvenliklerinin sağlanması, erkeklerin gözaltına ya da zorla rejim ordusuna alınmamaları, güvenli bölgelere gitmelerine izin verilmesi ve aile fertlerinin birbirlerinden koparılmaması gibi temel güvenceler bekliyor.

Rejim ve destekçileri, 15 Kasım'dan bu yana havadan ve karadan şiddetli bombardımanlarla doğu Halep'te son 991 sivili öldürdü, binlercesini yaraladı.