BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.425,32
HABER /  DÜNYA

Halep cami saldısından yeni görüntüler geldi

HALEP'deki cami katliamının sorumlusu kim? ABD önce kabul etti ardından kıvırdı. Diyanet İşleri Başkanı ise 'insanları secdede öldürmenin insanlıkta yeri yok' diyerek tepki gösterdi.

Abone ol

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin elindeki Etarib yakınlarında camiye düzenlenen hava saldırısında çoğunluğu sivil 'en az 58 kişinin' hayatını kaybetti. Saldırıyı yapan ABD çıktı. Dünyadan tepki yağında ABD'li komutan aleni yalana başvurdu. 

ABD ordusu Suriye'deki en kanlı saldırılardan birine imza attı. Sivillerin gittiği bir camiyi vuran ABD, 58 kişinin ölümüne 100'den fazla kişinin yaralanmasına sebep oldu. İnsanları secdede öldüren ABD önce 'El Kaide'yi vurduklarını ve militanlarını öldürdüklerini ilan ettiler. 

Vurdukları yer bir cami çıkınca ve içindekilerin de sivil olduğu anlaşılınca ise ABD aleni yalana başvurdu. Albay John J. Thomas, "Biz herhangi bir camiyi hedef almadık. Bir camiden 15 metre uzakta militanların sıklıkla buluştuğu bir binayı hedef aldık. Fakat cami hâlâ ayakta" iddiasında bulundu.

İnsanları secdede öldüren ABD'den rezil açıklama

Halep'te camiye hava saldırısı yeni görüntüler AA'dan geldi

ABD'li albayın 'hala ayakta' dediği camiden geriye ölüm ve yıkıntılar kalmıştı. Aleni yalan söyleyen ABD'li albayı insan hakları kuruluşları da yaptıkları tespitle rezil ettiler.

SOHR, Halep'in batısındaki bölgede bulunan caminin, cemaatin yatsı namazını kılmak üzere toplandığı saatlerde hedef alındığını belirtti. Saldırının gerçekleştiği Etarib, Türkiye sınırına yaklaşık 20 km mesafede bulunuyor.

İNSANLARI SECDEDE ÖLDÜRMENİN...
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Halep'teki cami saldırısına sert tepki gösterdi ve "bir insanı secdedeyken öldürmenin ve bir mabedin göğsünü delmenin hem Allah katında hem de insanlık önünde hiçbir açıklamasının olamayacağını" bildirdi.

Görmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Acıya dayanacak gücü kalmamış, dermanı secdede arayan bu masum sivillerin feryadını duyun! İslam ülkelerinin liderleri, ilim insanları, insan hakları müdafileri bu vebal her birinizin, hepimizin sırtındadır" dedi.