BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.423,85
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Halaçoğlu : Doğu’da devlet var mı ?

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu Dığu ve Güneydoğu’da devletin olup olmadığını sordu.

Abone ol

Devletin doğu illerinde hiç bir egemenliğinin olmadığını basında yeralan haberlerde izlediklerini ve bu haberlerin toplumda tetirginlik yarattığına dikkat çeken MHP’li Halaçoğlu,”Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizin Devletin egemenliği altında bulunduğu düşünülmekte midir?” sorusunu İçişleri Bakanı EfganAla’ya yöneltti.

Yusuf Halaçoğlu konu ile ilgili olarak, “Kamuoyunda, uzun bir süredir Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile ilgili olarak; “Devletin hiçbir hakimiyetinin bulunmadığı, teröristlerin genelge yayınlayarak vergi adı altında esnaftan haraç istediği, hendeklerin kazıldığı, emniyet güçlerinin bu hendeklerden dolayı mahallelere giremediği, örgüt tarafından değişik isimler altında birçok mahkemenin kurulduğu, aileler arasında çıkan anlaşmazlıkların bu mahkemeler tarafından çözüldüğü ve bunun karşılığında örgütün para aldığı kamu oyuna yasımıştır.

DEVLETE AİT OLAN HER ŞEYİ ÖRGÜT ELE Mİ GEÇİRDİ ?

Örgüt elemanlarına her türlü eğitimin verilerek sözde polis olarak kullanıldıkları, asayiş timleri oluşturulduğu, yolların kesilip kimlik kontrollerinin yapıldığı bilinmektedir.Vatandaşların hiçbir şekilde can ve mal güvenliğinin bulunmadığı, birçok yerde özerklik ilan edildiği, bahar aylarında gerçekleştirilecek ayaklanma için hazırlıkların yapıldığı, bölgeye ağır silah sevkiyatının yapıldığı, evlere silahların dağıtıldığı, her gün güvenlik güçlerimize, kamu binalarına saldırılar düzenmiştir. Devlete ait her şey örgüt ele mi geçirdi ? Kamu mallarına zarar verildiği, Garnizonlardan bayrağımızın indirildiği, terör örgütünün paçavralarının direklere, evlere asıldığı, sözde çözüm sürecine zarar gelmemesi için terör örgütünün her türlü yasadışı faaliyetlerine göz yumulduğu ve bütün bunların önüne geçilmesi için de Başbakan Yardımcısı Sayın Yalçın Akdoğan’ın terör örgütünün başından örgüt elemanlarına bir mesaj iletmesini beklediği” şeklinde haberler yer almaktadır.”dedi.

MHP’li Halaçoğlu, Bakan Ala’dan şu sorularına da yanıt istedi :

Basın-yayın organlarında yer alan bu haberler gerçeği yansıtmakta mıdır?
Bu haberler doğru ise hükümetiniz tarafından neler yapılması düşünülmektedir?
Bugüne kadar bu tür olaylara müdahale etmemenizin sebebi nedir?
Bugüne kadar teröristlerle çatışmaya giren güvenlik güçlerimizden sorgulamaya tabi tutulanlar bulunmakta mıdır?
Son 6 ay içerisinde olaylara katılan teröristlerden kaçı tutuklanmıştır?
Cizre’de Hükümetiniz tarafından bazı radikal unsurlara özel yerleşim yeri imkanlarının sağlandığı iddiaları doğru mudur?
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizin Devletin egemenliği altında bulunduğu düşünülmekte midir?