BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Hal yasasında önemli değişiklik sayıları azalacak

Yaş meyve ve sebze ticaretinin düzenlenmesine dair değişiklikler içeren Hal Yasası taslağı Cumhurbaşkanılığına sunuldu. Taslakta fiyatlarına belirlenmesinden hal sayısının indirilmesine dair birçok düzenleme yer alıyor. 

Abone ol

Ticaret Bakanlığınca hazırlanan, Hal Yasası Taslağı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sunuldu. Dünya gazetesinden Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre ülke genelindeki 175 sebze ve meyve hal sayısı 30'a indirilecek.Sebze ve meyve hallerinin kurulması, yönetimi, işletilmesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği koordinasyonunda her bölgedeki yerel yönetim ve ilgili kurumlara verilecek.

Hal komisyonculuğu kesin olarak kaldırılacak ve komisyoncular tüccar olarak faaliyetlerine devam edebilecek. Ürün tasnifi, standartlaşma ve bölgesel ürünlerin markalaşmasını sağlayacak altyapı kurulacak.

FİYATI ÜRETİCİLER BELİRLEYECEK
Üretim bölgelerinde ihtiyaca uygun olarak ürün toplama merkezleri kurulacak. Ürün fiyatını üreticiler ve üretici birlikleri belirleyecek. Bu hafta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın halcilerle görüşmesinden sonra taslağa son şeklinin verilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilmesi bekleniyor.