BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.439,28
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Hakkımı helal etmiyorum kusura bakma

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümeti eleştirerek, 'Barajı aşacağız, barışı sağlayacağız. Barajı aşacağız, demokrasinin ve özgürlüklerin teminatı olacağız” dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümeti eleştirerek “İktidardan düşmemek için bütün ülkeyi ateşe verebilecek kadar çılgınlaşmış durumdalar. Bunları durdurmanın tek yolu bizim barajı aşmamızdır. Barajı aşacağız, barışı sağlayacağız. Barajı aşacağız, demokrasinin ve özgürlüklerin teminatı olacağız” dedi.

Partisinin Balıkesir’deki Kuvayi Milliye Meydanı’nda düzenlediği mitingde konuşan Demirtaş, miting sırasında bir kadının protestoda bulunması üzerine, "Düşüncelerini ifade etmek hanımefendinin hakkıdır. Hanımefendiye de nazik davranılsın" diyerek korumaları ve partilileri uyardı. Demirtaş şöyle devam etti:

SEÇİME İKİ PARTİ GİRİYOR

“Aslında bu seçime iki parti giriyor: Biz ve diktatoryalar. Yani ezilenlerin, çalışanların, alın teriyle üretenlerin, namusuyla yaşayan, helal lokma yiyenlerin partisi... Bir de hırsızların, soyguncuların partisi... İki çizgi, bu seçimde halkın huzuruna çıkacağız.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan halkın parasıyla HDP'nin baraj altında kalması için kampanya üretiyor. Bunu da hiç sıkılmadan söyleyebiliyor. 'Ben devletin parasıyla miting yapıyorum, ne olmuş benim hakkımdır' diyor. Sizin ödediğiniz her kuruş vergi bütçeyi oluşturuyor ve bütçeden Cumhurbaşkanlığı payı ayrılıyor. Ben şahsen kendi payıma düşen kısmı helal etmiyorum. Bizim adımıza helal etmiyorum, kusura bakma. Neyin hakkıymış? Bir cumhurbaşkanı ülkeyi bu kadar ateşe atabilir mi yahu? Sen bir cumhurbaşkanı olarak meydan meydan dolaşıp bütün partileri ve bütün seçim faaliyetlerini kardeşlik temelinde yapmaya çalışsan daha doğru olmaz mı?   Provokasyonlara gelmeyeceğiz. Özellikle din tacirliği, din tüccarlığı yapanların tezgâhına asla düşmeyin. Her yerde bakın bizi İslam, din karşıtı diye yuhalatıyor. Yani bunun takdirini ben halkımıza bırakıyorum.”