BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.426,50
HABER /  SEÇİM

Hakkari'de oyunu ikiye katlayan parti

Hakkari'de 2009 yerel seçimlerinde yüzde 15.1 oranında oy alan AK Parti, bu oranı 2014 seçimlerinde yüzde 26.1'e yükseltti.

Abone ol

HAKKARİ - AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmutalip Özbek, AK Parti'nin Türkiye'de en çok oyunu artırdığı ilin Hakkari olduğunu söyledi.

Hakkari'de 2009 yerel seçimlerinde yüzde 15.1 oranında oy alan AK Parti, bu oranı 2014 seçimlerinde yüzde 26.1'e yükseltti.

Oylarda yaşanan artışı AA muhabirine değerlendiren AK Parti İl Başkanı Özbek, kentteki oy oranlarının yüzde 90 oranında arttığını belirtti.

Özbek, şöyle konuştu:

"Hakkari'de 2009 seçimlerini ve son yerel seçimi değerlendirdiğimizde, oyumuzun yüzde 90'lık bir oranla yükselttik. Bundan çok büyük mutluluk duymakla beraber, kaybetmenin verdiği sıkıntıyı da yaşıyoruz. Gönül isterdi ki daha iyi ve eşit koşullarda yarışalım. Ancak Hakkari'nin şartları belli. Elimizden gelen çabayı gösterdik. Türkiye'de en çok oyunu artıran il Hakkari oldu."

Seçimde Şemdinli'nin Derecik Belde Belediye Başkanlığını kazandıklarını kaydeden Özbek, ayrıca Şemdinli'de seçimin BDP ile başa baş gittiğini söyledi.

Özbek, şunları dile getirdi:

"Bundan sonraki seçimlerin bizim için daha iyi olmasını umuyorum. Tabi bizi teselli eden en büyük konu Türkiye'de AK Parti'nin başarısı. Seçimlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hakkari'de barış içerisinde bir seçim yaşandı. Elimizden geldiğince seçimin huzur ve barış içinde geçmesi için çaba gösterdik ve gereken önlemleri aldık. Sonucun Hakkari halkına hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonraki seçimlere de daha iyi hazırlanacağız. Nasıl başarılı olabiliriz bunun hesabını yapacağız. Eksiklerimizi göreceğiz."

Bundan sonraki seçimler için daha iyi çalışacaklarını sözlerini ekleyen Özbek, Hakkari'ye hizmete devam edeceklerini kaydetti.