BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,46
HABER /  GÜNCEL

Hakkari'de Kadirizm çılgınlığı! Canını zor kurtardı!

Hakkari'de "Barışta Hakkari'de buluşalım" etkinliğinde çok sayıda sanatçı sahne aldı. Projenin destekçilerden biri olan Kadir İnanır'a aşırı ilgi zor anlar yaşattı.

Abone ol

Hakkari ve Beşiktaş belediyelerince yürütülen "Barışta Hakkari'de buluşalım" Projesi kapsamında kente gelen Anadolu Ateşi grubu, ünlü Kürt sanatçı Hozan Dino ve yöresel sanatçılar, nevruz alanında düzenlenen etkinlikte sahne aldı.

Hakkari Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde Mezran Mahallesi’nde bulunan eski Nevruz alanında düzenlenen konsere binlerce kişi katıldı.

KADİRİZM ÇILGINLIĞI!

Konser alanına gelen Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ile Nurullah Çiftçi, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, sanatçı Kadir İnanır ve yönetmen Gani Rüzgar Şavata sahneye çıkarak vatandaşları selamladı.

Daha sonra halkın arasına ünlü sanatçı Kadir İnanır aşırı sevgiden dolayı yer yer zor anlar yaşadı. Etrafını saran zabıta ekipleri tarafından sanatçı kalabalığın arasından zor çıkartıldı.

45778.jpg

HAKKARİ'DE CAZ KONSERİ

Hakkari Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte ilk olarak sahne alan grup Lawje, sevilen Kürtçe parçalarını ve bir de Asurice şarkı seslendirdi. Feqiye Teyran Kültür Merkezi halk oyunları ekibinin sahne alarak gösteri sunduğu etkinlikte, Boğaziçi Üniversitesi Caz Korosu da Hakkarililere mini konser verdi.

ŞENGAL'DEKİ EZİDİ KATLİAMI SİNEVİZYONDA

Çözüm süreciyle yaşanan normalleşmeyle yaşadığı Avrupa'dan 17 yıl sonra Türkiye'ye dönen ünlü Kürt sanatçı Hozan Dino sahneye çıktı. Dino'nun şarkılarına Hakkarililer de eşlik etti. Dino'nun konserinin ardından Beşiktaş Belediyesi'nin hazırladığı tanıtım videosu ve Yezidi inancını tanıtan ve IŞİD'in Şengal bölgesinde Ezidilere yönelik katliamlarını gösteren sinevizyon izletildi.

Daha sonra sahne alan Anadolu Ateşi grubu Hakkarililere 1 saat gösteri sundu.