BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.306,93
HABER /  GÜNCEL

Hakkari'de silahlı saldırı Piyade Astsubay şehit oldu

Hakkari Şemdinli'de silahlı saldırıya uğrayan Piyade Astsubay Ziya Sarpkaya şehit oldu. Son dakika haberine göre, saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Abone ol

HAKKARİ 'nin Şemdinli ilçesinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde 11:30 sıralarında teröristlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan Piyade Astsubay Ziya Sarpkaya şehit oldu.

İlçe merkezindeki banka şubesi önünde para çekmek istediği sırada silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırılan astsubay, ilk müdahalesinin ardından helikopterle Hakkari'deki Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Fatih Bülbül Kışlası'na götürüldü. Daha sonra ambulansla Hakkari Devlet Hastanesine sevk edilen 27 yaşındaki piyade astsubay Ziya Sarpkaya'nın şehit olduğu öğrenildi.

Saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı.

hakkaride-silahli-saldiri-piyade-astsubay-şehit-oldu.jpg

Şehit Astsubay Ziya Sarpkaya

SON PAYLAŞIMI YÜREK BURKTU

Şehit Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya’nın sosyal medyada dün yaptığı paylaşım yürek burktu. Sarpkaya asker fotoğrafı eklediği paylaşımda şunları söyledi: "Bugün askeriyenin maaşını sorgulayıp çok maaş alıyorsunuz diyenlere...İzinler iptal. Uçak biletleri yandı.Düğüne gidemiyoruz.Ölümden değil korkumuz sevdiklerimiz hasretidir özlemlerimiz.."

hakkaride-silahli-saldiri-piyade-astsubay-şehit-oldu.jpeg

saldiri.20150728124837.jpg

Saldırıda kullanılan silaha ait olduğu değerlendirilen bir şarjör de bulundu.

şarjör.jpg

TÜRKİYE'NİN HER YANI KAYNIYOR
Türkiye son 10 gündür terör saldırıları ile sarsılıyor. Bugün bölgeden gelen son dakika haberler şöyle oldu.

MARDİN : KAYMAKAMLIK BİNASINA SALDIRI
Mardin'in Dargeçit
İlçesi'nde ise kaymakamlık binasının ikinci katına sabaha karşı bir grup PKK'lı roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirdi. Roket mermisinin isabet ettiği odanın boş olması nedeniyle ölen ve yaralanan olmazken, binada hasar meydana geldi.

Saldırının hemen ardından birçok noktaya aydınlatma fişeği atıldı. Kaymakamlık binasında görevli olan ve olay yerine gelen güvenlik güçleri, PKK'lıların kaçtığı tahmin edilen sokaklarda operasyon başlattı. İlçenin birçok noktasında sıkı önlem alan güvenlik güçleri, kaçan PKK'lıların yakalanması amacıyla araştırmasını sürdürüyor.

DİYARBAKIR : KÖPRÜ HAVAYA UÇURULDU

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi ile Muş arasında bulunan karayolunun 45. kilometresindeki bir köprü, saat 02.00 sıralarında altına yerleştirilen tahrip gücü yüksek patlayıcı ile patlatıldı. Patlama ile birlikte köprü kullanılamaz hale gelirken, Diyarbakır- Muş karayolu çift taraflı trafiğe kapatıldı. Bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, başka bir patlayıcı olasılığına karşı bölgede arama ve tarama çalışmaları sürdürülüyor.

AĞRI : BORU HATTI PATLATILDI

Ağrı Valiliği, Doğubayazıt ilçesine bağlı Hallaç köyü yakınlarında geçen Türkiye-İran doğalgaz boru hattındaki patlamanın, PKK tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye-İran doğalgaz boru hattına PKK  tarafından dün saldırı düzenlendiği belirtilerek, saldırı sonrası meydana gelen patlamada oluşan yangının kısa sürede söndürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, boru hattının onarıldıktan sonra İran'dan doğalgaz akışının tekrar başlayacağı ifade edildi.

BİTLİS : POLİSLERE ATEŞ AÇILDI

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kaymakamlık ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün önündeki kavşakta araçtan havaya ve çevreye ateş açıldı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan nöbetçi polislerin de ateş açması üzerine, araç olay yerinden hızla uzaklaştı. Olayın ardından kaçan şüphelilerin yakalanması için ilçede geniş çaplı çalışma başlatıldı.

ERZURUM : KARAKOLA SALDIRI

Erzurum'un Tekman ilçesinde jandarma karakoluna PKK üyelerince düzenlenen silahlı saldırının ardından bölgede yapılan incelemede, uzun namlulu üç silah bulundu.

Gökoğlan mevkisne kamyonetle gelerek, Kırıkhan Karakolu'na uzun namlulu silahlarla saldıran bir grup PKK’lı, çıkan çatışmanın ardından aracı da olay yerinde bırakarak kaçtı.

Bölgede ve araçta yapılan incelemede kan izi tespit edildi. Olay yerinde uzun namlulu üç silah ele geçirilirken, çatışmada en az üç PKK’lının yaralı olarak kaçtığı üzerinde duruluyor. Bölgede PKK'lıları yakalamak için başlatılan çalışma sürüyor.

İZMİR : KIŞLAYA TACİZ ATEŞİ

Narlıdere Kışlası'nın önünden geçen bir araçtan kimliği belirsiz kişi veya kişiler tabancayla iki el ateş edip kaçtı. Güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan polis ekipleri, şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.   

Güneydoğu’da diğer saldırılar

Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak'ta PKK'ya yönelik operasyonları bahane eden gruplar güvenlik güçlerine saldırdı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde polise ateş açan bir kişi, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi sonucu etkisiz hale getirildi.

Kızıltepe'de uzun namlulu üç silah, dört el bombası ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Şırnak'ta Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'na Silvan'da ise İlçe Jandarma Komutanlığı ve askeri lojmana taciz ateşi açıldı, jandarmanın karşılık vermesi üzerine PKK’lılar kaçtı

Siirt'te akaryakıt istasyonunda inceleme yapan polis ekibine ateş edildi, molotofkokteyli atıldı.

Batman’ın Sason ilçesinde otobüs durağı yakınına bırakılan 18 kilogramlık patlayıcı imha edildi.