BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  GÜNCEL

Hakkaride askeri üsse hain saldırı

Hakkari Çukurca’da bir askeri birliğe saldırı düzenlendi. Saldırıda bir asker şehit oldu, iki asker yaralandı.

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Uzundere bölgesindeki askeri birliğe terör örgütü PKK üyelerince taciz ateşi açılması sonucu 1 asker şehit oldu iki asker yaralandı.

Uzundere bölgesi yakınlarındaki Işıklı ve Kavuşak köyleri arasında konuşlu askeri üsse, terör örgütü PKK üyelerince taciz ateşi açılması üzerine çıkan çatışmada yaralanan ve helikopterle Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılan 3 askerden piyade onbaşı Fatih Gökkaya şehit oldu.

2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari Valiliği, Çukurca'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, 1'i kadın 2 teröristin uzun namlulu silahları ve el bombaları ile ölü ele geçirildiği bildirdi.

Hakkari'de 1 terörist teslim oldu
Hakkari'de bir teröristin teslim olduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, bir terörist önceki gün saat 18.20'de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.


Açıklamada, Çukurca ilçesi Kavuşak köyü kırsalında, gözetleme ve emniyet görevini ifa eden askeri birliğe saat 20.30 sıralarında saldırı girişiminde bulunan teröristlerle çıkan çatışmada, 1 askerin şehit olduğu, 3 askerin ise hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Devam eden çatışmalarda ve operasyonlarda 1'i kadın 2 teröristin uzun namlulu silahları ve el bombaları ile ölü olarak ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, bölgede bulunan ölü ve yaralı teröristleri ele geçirmek, diğer teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonların devam ettiği kaydedildi.

Öte yandan çatışmada şehit olan er Fatih Gökkaya'nın cenazesi, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında yapılan törenin ardından helikopterle Van'a getirildikten sonra askeri uçakla memleketine gönderildi.