BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.431,30
HABER /  GÜNCEL

Hakkari'de askere hain tuzak

Çukurca'da mayın patlaması sonucu bir asker şehit oldu

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü köyü dağlık arazi kesiminde yürütülen arazi arama-tarama faaliyeti sırasında mayın patlaması sonucu 1 askerin şehit olduğu bildirildi.

Hakkari Valisi Muammer Türker AA muhabirine yaptığı açıklamada, Üzümlü Sınır Bölüğü'nde görevli askerlerin sabah saatlerinde ilçeye bağlı Üzümlü köyü dağlık arazi kesiminde arama-tarama faaliyeti görevi sürdürdüğünü belirterek, faaliyet esnasında meydana gelen mayın patlamasında kimliği henüz öğrenilemeyen 1 askerin şehit olduğunu söyledi.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda takviye kuvvet gönderildiğini vurgulayan Türker, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldığını ifade etti.

ŞEHİT ERİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Şehit olan jandarma erin Bursa nüfusuna kayıtlı Coşkun Çallı olduğu belirtildi. Hakkari'de yapılacak olan törenin ardından şehit jandarma er Çallı'nın cenazesinin memleketine gönderileceği belirtildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü köyü dağlık arazi kesiminde yürütülen arama-tarama faaliyetleri sırasında mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Coşkun Çalı'nın, Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesine bağlı Yolçatı köyündeki evinde hüzün yaşanıyor.

Coşkun Çalı'nın ailesinin yaşadığı Yolçatı köyüne sağlık ekipleriyle birlikte gelen askeri yetkililer, baba Hasan ve anne Aysel Çalı'ya oğullarının şehit olduğu haberini verdi.

Bu sırada sinir krizi geçiren anne Aysel Çalı'ya, sağlık ekipleri müdahale etti. Büyük üzüntü yaşayan ve terör örgütünü lanetleyen baba Hasan Çalı'yı ise askeri yetkililer sakinleştirdi.

Haberin duyulması üzerine köy halkı şehidin evinin önünde toplandı. Hasan Çalı'nın evine büyük boy Türk bayrağı asıldı.

5 AYLIK ASKERDİ

Coşkun Çalı'nın 5 aylık asker olduğu, Hatay'daki acemi birliğinin ardından 2 ay önce Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki görev yerine teslim olduğu öğrenildi.

Öte yandan aynı köyde yaşayan Ahmet Tuna, gazetecilere, oğlu Semih Tuna'nın vatani görevini yapmak için birkaç saat sonra Coşkun Çalı'nın görev yaptığı birliğe gideceğini ifade ederek, ''Oğlumu 1-2 saat sonra aynı yere göndereceğiz. Babayım ve karmaşık duygular içindeyim. Söyleyecek fazla bir şey yok. Allah hepimize sabır versin'' dedi.