BIST 9.710
DOLAR 32,53
EURO 34,80
ALTIN 2.425,36
HABER /  GÜNCEL

Hakkari Yüksekova havalimanı ilk 'halaylı' uçuş

Hakkari Yüksekova havalimanının faaliyete geçti, Türk Hava Yolları ilk seferini 'halaylarla' yaptı.

Abone ol

Hakkari Yüksekova havalimanının faaliyete geçmesinin ardından Türk Hava Yolları ilk seferini yaptı. Atatürk havalimanından havalanan uçakta ilk sefer kutlaması binlerce feet yüksekte için halay çekildi.

Türk Hava Yolları’nın yurt içinde sefer yaptığı nokta sayısını 48‘e yükselten Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havaalanına bugün ilk sefer yapıldı. İlk yolcular, bu sabah 08.15'de Türk Hava Yolları'nın TK2670 sefer sayılı Airbus A319 tipi uçağıyla Atatürk havalimanından Hakkari’ye uçtu.

İLK UÇUŞTA 'HALAY' KEYFİ

Daha önce hava ulaşımını Van üzerinden sağlayan Hakkarililer, ilk kez ilçedeki havalimanından seyahat etmenin mutluluğunu yaşadı. Yolcuların dışında ilk uçuş programına Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Turkish Ground Services Genel Müdürü Nurzat Erkal ve Hakkarili sanatçı Aydın Aydın da katıldı.

hakkari-yukseova-ucus-halay.jpg 
AYDIN AYDIN ÇALDI, YOLCULAR HALAY ÇEKTİ

THY uçağı havalandıktan sonra sanatçı Aydın Aydın aldı sazı eline. Hakkari yöresine ait Kürtçe ve Türkçe türküler söyleyen sanatçı, daha sonra yolcuları halaya davet etti. Kısa sürede uzayan halay kuyruğu ile Hakkari Yüksekova’ya ilk kez uçuş yapılması yine bir ilk ile kutlandı.

"ÇOK ZORLUKLAR ÇEKTİK İSTANBUL'DAN HAKKARİ'YE GİDERKEN..."

Türk Hava Yolları uçağında yapılan ilk halayın ardından Hakkarili vatandaşlar yolculuk sırasında düşüncelerini dile getirdi. Yolculardan Esat Yılmaz uçuş kolaylığı sağlayan herkese teşekkür ederek havaalanının kendileri için büyük bir nimet olduğunu söyledi. Yılmaz, uzun zamandır ihtiyaç duydukları havaalanı için, “Biz çok zorluklar çektik İstanbul’dan Hakkari Yüksekova’ya gitmek için. Türkiye’nin bir ucundan diğer ucu. Yolculuğumuz iki saate indi. Daha ne isteyebiliriz ki. Bundan daha güzel bir şey olamaz” dedi.