BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hakkari Üniversitesi'ne gazeteci tepkisi!

Hakkari Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Kürt sorununun tartışıldığı toplantıya sadece bir gazetecinin davet edilmesi, gazetecilerin tepkisine sebep oldu.

Abone ol

Hakkari Üniversitesi tarafından düzenlenen ve Kürt sorununun tartışıldığı toplantıya sadece bir gazetecinin davet edilmesi, ulusal ve yerel medya temsilcilerin tepkisine sebep oldu.

Önceki gün Hakkari Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Hakkari Üniversitesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen "Sümbilim Zirvesi Kürt Sorunu Tartışması" konulu toplantıya bir gazetecinin dışında ilde görev yapan basın mensuplarının davet edilmemesi ve yapılan ayrım eleştiriliyor. Basın mensupları, bu konuda eşit davranılarak meyda mensupları arasında ikilik yapılmaması gerektiğini, hatanın kabul edilemez olduğunu belirterek "Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, üniversite bünyesindeki çalışmaları biran önce sonuçlandırmak için sürekli il dışında bulunuyor.

Prof. Dr. Belenli bu fedakarlıklar için uğraşırken, üniversite içinde yapılan toplantılarda ise bazı görevli hocaların bilgilerinin olmadığı belirtildi. Önceki gün üniversitede yapılan il ve ilçelerde esnafların katıldığı toplantıdan bazı hocaların, Üniversite Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü yetkililerinin de bilgilendirilmediği ve haberi olmadığını öğrendik. İlde bir çok ilklere imza atan Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar da yapılan toplantıda bilgisinin olmadığını açıkça belirtmiştir. Üniversitede yapılan Kürt sorunu tartışması toplantısına sadece ilde bir basın mensubunun çağrılması ise gazeteciler arasında yapılan ikiliği gözler önüne seriyor. Toplantıyı düzenleyen görevlilerin bu tavrına bir anlam veremedik" dediler.

PROF. DR. İBRAHİM BELENLİ "YAPILAN BİR İHMALKARLIKTIR"

Bir muhabirin telefonla görüştüğü ve konuyu aktardığı Hakkari Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli ise, kendisinin üniversite işleri için Ankara'da bulunduğunu, böyle bir toplantıya basın mensuplarının davet edilmemesinin ise bir ihmalkarlık olduğunu belirtti. Prof. Dr. Belenli, "Şimdi Ankara'da bulunuyorum. Pazartesi günü döndüğümde il ve ilçelerdeki gazetecilere bir yemek verip sorun ve sıkıntıları burada paylaşacağız. Toplantıya bir kişinin çağrılması diğer basın mensuplarının çağrılması ise bir ihmalkarlıktır. Gereği yapılacaktır" dedi.