BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.323,98
HABER /  GÜNCEL

Hakkari Şemdinli'de PKK'ya top atışı!

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'ndeki birliklerden PKK'nın yuvalandığı bölgeler, top atışlarıyla dövüldü.

Abone ol

Hakkari'nin Kuzey Irak'a sıfır noktasında bulunan Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ndeki top atışları sabah saat 05.00 sıralarında başladı. PKK'nın yuvalandığı Balkaya Dağları bölgesi yoğun top atışına tutuldu.

YOĞUN DUMANLAR YÜKSELDİ

Derecik'te konuşlu bulunan 34'ncü Hudut Taburu ve Umurlu 34. Sınır Bölüğü'nden yapılan top atışlarının sesi beldede de yoğun bir şekilde duyuldu. Saat 08.00'a kadar süren top atışları sonrası topların düştüğü bölgeden dumanların yükseldiği görüldü.

hakkari-semdinli-pkk.jpg 

DİYARBAKIR'DA FLAŞ PKK OPERASYONU: 21 GÖZALTI

Diyarbakır'ın Bismil, Hazro, Lice ve Dicle ilçelerinde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, 44 ayrı adreste yapılan aramalarda, toplam 21 kişi gözaltına alınırken, bu aramalar sırasında silah ve çeşitli örgütsel dökümanlar ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır'da bölücü terör örgütüne yönelik Bismil, Hazro, Lice ve Dicle İlçelerinde 44 adrese düzenlenen operasyonlarda, toplam 21 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve örgütsel doküman ele geçirildi.

İLÇE İLÇE GÖZALTI SAYISI

Son dönemde ilimizde meydana gelen güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik silahlı, bombalı, molotof bombalı, havai fişekli saldırı eylemlerinin failleri/ilişki ve irtibat içerisinde olan şahısların yakalanması, suç unsuru malzemelere ve delillere ulaşılabilmesi, gerekli incelemelerin yapılarak muhtemel başkaca suç/suç unsurlarının elde edilebilmesi amacıyla 26.07.2015 günü düzenlenen operasyonlarda;

-Bismil ilçesinde, 20 adreste 7 kişi,

-Hazro ilçesinde, 6 adreste 2 kişi,

-Lice ilçesinde, 6 adreste 3 kişi,

-Dicle ilçesinde ise, 12 adreste 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

OPERASYONDA ÇOK SAYIDA SİLAH BULUNDU

Operasyon kapsamında adreslerde yapılan aramalarda 1 adet tabanca, 5 adet av tüfeği, 3 adet yivsiz kırma tabir edilen tüfek, 234 fişek, 1 adet kurusıkı tabanca, çeşitli örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak bölücü terör örgütüne yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir" denildi.