BIST 9.769
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL

Hakkari Öcalan'ın mektubuna kilitlendi

Hakkarililer, Diyarbakır’da düzenlenen Nevruz kutlamalarında okunan Abdullah Öcalan’ın mektubuna kilitlendi.

Abone ol

Diyarbakır’da yapılan Nevruz kutlamaları ve Öcalan’ın 5 sayfalık mektubu, Hakkari’de de dikkatle takip edildi. Birçok Hakkarili Diyarbakır’a akın ederken, birçok vatandaş ise BDP İl Başkanlığı binasında, evlerinde, iş yerlerinde ve kahvehanelerde açıklamayı yakından takip etti. Cadde ve sokakların adeta bomboş kaldığı Hakkari’de, Öcalan’ın mesajları olumlu karşılandı.

Her zaman barış ve kardeşlikten yana olduklarını belirten Hakkarili Nuri Ak, her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyaçları olduğunu söyledi. Bu barış sürecine herkesin katkı sunması gerektiğini ifade eden Ak, “Bizler kimsenin ölmesini ve bundan sonra kanın dökülmesini istemiyoruz ancak Bahçeli ve Oktay Vural sürekli barış sürecine karşı geliyor. Hiç evlat acısı yaşamadıkları için bunun bilincinde değiller. Biz barışa susadık. Tek isteğimiz herkesin bu barış sürecine katkı sunması ve el uzatmasıdır” ifadelerini kullandı.

Bazı üniversite öğrencileri ise Diyarbakır’daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, akan kanın bir an önce durmasını istediklerini söyledi. Barış temellerinin atılmasını isteyen öğrenciler, Öcalan’ın açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.