BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.427,56
HABER /  GÜNCEL

Hakkari'de eş zamanlı saldırı! 3 asker şehit

Hakkari'de teröristlerin iki karakola eş zamanlı saldırı düzenlemesinin ardından bir askerimiz şehit oldu...

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde iki karakola eş zamanlı olarak ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 3 asker şehit düştü.

Hakkari’nin Irak sınırındaki Çukurca İlçesi’nin Kazan Vadisi’nde güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında bu sabah saatlerinde çatışma çıktı. Jandarma Özel Harekat, Kayseri ile Bolu Komando Tugayları’ndan gelen özel birliklerin katıldığı çatışmaların şiddetli sürdüğü ve 7 PKK’lının öldürüldüğü belirtildi. Önceki gün Kazan Vadisi’nde çıkan çatışmalarda yaralanan bir uzman çavuş tedavi gördüğü hastanede, iki uzman çavuş da dün geceki saldırıda şehit düştü.

ŞEHİT ATEŞİ BABA OCAKLARINA DÜŞTÜ

Yine saldırı yine şehit...Hakkari'deki saldırıda üç eve şehit acısı düştü. Yaşanan çatışmada şehit düşen askerlerin Uzman Çavuş Fevzi Avgönül, Uzman Çavuş Fırat Yıldırım, Tankçı Er Bülent Yalçın olduğu belirtildi.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

SICAK ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR

Sıcak çatışmaların ardından dün operasyonların yoğun olarak sürdüğü Kazan Vadisi’nde bu sabah saatlerinde de çatışma çıktı. Bir grup PKK’lının bulunduğu yerin tespit edilmesinin ardından Jandarma Özel Harekat ile Kayseri ile Bolu Komando Tugayları’ndan gelen özel birliklerin katıldığı çatışmalarda 3 PKK’lı öldürüldü. Şiddetli çatışmaların sürdüğü bölgeye, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan da peş peşe giden helikopterlerin olduğu gözlendi. Aynı saatlerde Hakkari kent merkezindeki Fatih Kışlası’nda da da helikopter ve ambulans hareketliliği yaşandı.

DÜN İKİ ASKER ŞEHİT OLDU

Çukurca’da dün akşam saat 22.00 sıralarında bir grup terörist, Çukurca İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş Jandarma Karakolu ile ilçenin Irak sınırındaki Darsinki Tepesi’ndeki askeri birliklere eş zamanlı saldırı düzenlendi. Bu saldırılar sırasında da Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Fevzi Algönül ve ismi henüz öğrenilemeyen bir askerin şehit olduğu kaydedildi.

YARALI ASKER ŞEHİT OLDU

Öte yandan, operasyonların yoğun olarak sürdüğü Hakkari bölgesinde pazartesi günü Çukurca İlçesi’ndeki Kazan Vadisi’nde bir grup PKK’lının tespit edilmesi üzerine bölgede operasyon yapıldı. Özel birliklerin sevk edildiği Kazan Vadisi’nde sağlanan sıcak temasta Tankçı Üsteğmen Aykut Köroğlu şehit düştü. 4 asker de yaralandı. 6 terörist öldürüldü. Yaralı 4 askerden Antalya nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen Uzman Çavuş Fırat Yıldırım da tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

ERDOĞAN'DAN ŞEHİT AÇIKLAMASI!

AK Parti genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sözlerine başlamadan Hakkari'de verdiğimiz 3 şehitle ilgili konuştu.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Çukurca'daki çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Fırat Yıldırım'ın (23) merkez Antalya'nın Kepez İlçesi'nde yaşayan annesi Selma ve kardeşine acı haber, askeri yetkililerce sağlık ekipleri eşliğinde verildi.

Şehit haberi üzerine binaya Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan yakınları da şehidin evine geldi. Şehidin yakınları, ailenin ağlayarak görüntü vermek istemediklerini belirterek, basın mensuplarının evden görüntü almasına izin vermedi.

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, şehidin ailesini ziyaret ederek, “başsağlığı” diledi. Bu arada kalp rahatsızlığı bulunan anne Selma Yıldırım, rahatsızlanması üzerine ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Evli ve 2 yaşında Sudenur isimli kız çocuğu babası olan şehit Fırat Yıldırım'ın ailesinin bir süre önce Diyarbakır'dan Antalya'ya taşındıkları öğrenildi. Öte yandan şehidin Hatay'da bulunan eşi Gülistan Sevgi Yıldırım'ın da şehit haberi üzerine Antalya'ya gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Babasının 19 yıl önce vefat ettiği öğrenilen şehit Fırat Yıldırım'ın cenazesinin yarın Antalya'da toprağa verilmesi bekleniyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği, yaptığı açıklamada ''Çukurca'da teröristlerin düzenlediği saldırıda 3 asker şehit oldu , 1 asker yaralandı. 3 terörist de etkisiz hale getirildi" dedi.