BIST 9.807
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,97
HABER /  GÜNCEL

Hakkari: AKP üyesi Nurettin Toktamış ve oğlu kaçırıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Büyükçiftlik beldesinde AKP üyesi Nurettin Toktamış ve oğlu Cevat Toktamış PKK'lılar tarafından kaçırıldı.

Abone ol

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Büyükçiftlik beldesinde AKP üyesi Nurettin Toktamış ve oğlu Cevat Toktamış PKK'lılar tarafından kaçırıldı.

İki gün önce meydana gelen olay, Toktamış ailesinin Büyükçiftlik Jandarma Komutanlığına giderek durumu bildirmesiyle duyuldu.

Bir dönem AKP Belde başkanlığı görevini de yürüten Toktamış’ın şu an partide aktif çalışmadığı, sadece üye olduğu belirtildi.

HDP’nin yüzde 94.01 ile en yüksek oy oranına sahip olduğu ilçelerden olan Yüksekova’da AKP son seçimde yüzde 3.38 oy oranıyla 2163 oy almıştı.

Bölgede zaman zaman AKP’li yöneticilere yönelik saldırı ve kaçırma olayları meydana geliyordu. Ancak bir hafta içinde Nurettin Toktamış kaçırılan ikinci AKP’li.

30 Ağustos’ta Tunceli’de yol kesip kimlik kontrolü yapan PKK’lı bir grup Mazgirt ilçesi yakınlarında AKP Mazgirt ilçe başkanı Süleyman Canpolat’ı kaçırmış, aracını da ateşe vermişti.

İddialara göre Canpolat, AKP ilçe başkanlığı görevine devam ettiği için kaçırıldı.

31 Ağustos’ta AKP Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı eczacı Yunus Koca uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Konuyla ilgili basında çıkan bilgilere göre Yunus Koca bir hafta önce emniyete müracaat ederek tehdit edildiğini bildirmiş.

Tehdit eden şahsın "Ben devlet görevlisiyim, istihbarattanım. JİTEM'denim” dediği ileri sürüldü.