BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hakim sorgu sırasından görevden alındı

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun görevden ihraç ettiği 107 hakim arasındaki 3 isim dikkat çekti. İstanbul Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimi Mehmet Özakar sorgu yaptığı sırada meslekten atıldığını öğrendi

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü ile iltisakları olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 107 hakimden üçünün kimlikleri şaşırttı.

Bu akşam HSYK 2. Daire tarafından meslekten ihraç edilen isimler arasında İstanbul Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimi Mehmet Özakar da yeraldı. Özakar'ın adliyede nöbetçi olduğu ve sorgu yaptığı sırada açığa alındığını öğrendiği belirtildi. Anadolu Adalet Komisyon Başkanlığı, hakimin yerine hemen yeni bir hakim görevlendirdi. Mehmet Özakar geçtiğimiz hafta Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Akdemir'i rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklamıştı.

Yine İstanbul Anadolu Adliyesi'nden terör suçlarına bakan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nın iki üyesi de meslekten ihraç edildi. Said Büker ve Ömer Akkuşçu İsimli hakimler 107 kişilik ihraç listesinde yer aldı. İki hakim hakkında FETÖ ile irtibatları olduğu yönünde ifade olduğu öğrenildi. Mahkemenin toplam üç üyesi bulunuyordu.