BIST 9.645
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  MEDYA

Hakan'dan Suat Kılıç'a ayar!

Olimpiyatlardan elendiğimiz gece attığı twitle herkesi şoke eden Gençlik ve spor bakanı Suat Kılıç'a bir tepki de Ahmet Hakan'dan geldi.

Abone ol

İNTERNET HABERGençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Olimpiyatlarda ev sahipliği şansımızı kaybettikten sonra şu tweet'i atmıştı;

kina-stoklari-tukenmistir-5033891_2367_b.jpg
İşte bu twitten yola çıkan Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında Suat Kılıç'ı şöyle eleştirdi:

MADRİD kaybetti. Madrid ahalisinin yarısı istemiyordu olimpiyatları... İstemeyenler acayip sevindiler sonuca. Fakat gelin görün ki İspanya Spor Bakanı, “Madrid’de kına stokları tükenmiş” diye halkının bir bölümüne üslupsuz bir şekilde laf sokuşturmaya falan kalkışmadı.

Spordan Sorumlu Bakan Suat Kılıç’ın “Kına stokları tükendi” mesajı, bizim olimpiyatları neden kaybettiğimizin bir göstergesi gibi... Kaybedince hazım yok bizde, centilmenlik yok, olimpik ruh yok, sonucu olgunlukla karşılamak yok, tatlı rekabet yok.

Kaybedince “Neden kaybettim” muhasebesi yapacağına kendini hiç sorgulamayıp bütün suçu karşıdakinde bulmak... Kaybetmişliğin öfkesiyle üslupsuz laf sokma çabalarına girişmek... Bu kafayla 2024’ü de alamayız.

Her konuyu neden milli davaya çeviriyoruz? Ne yani? Halkın bir bölümü senin hesaba katmadığın türden gerekçelerle olimpiyatları istemiyor olamaz mı? Olimpiyatların ülkeye yarar sağlamayacağını düşünenler olamaz mı? “Olimpiyat istememek eşittir vatan hainliği” diye bir denklem kurmanın ne anlamı var?

“Bizi istemiyorlar, herkes bize düşman” edebiyatına gelince... İyi de kardeşim aynı adamlar İspanya’yı eleyip seni finale soktular. Bu durumda İspanya’nın, “Bizi daha çok istemiyorlar, herkes bize daha çok düşman” edebiyatı yapması gerekmez mi?

“İçimizdeki AK Parti düşmanları, olimpiyatları alamadık diye sevindiler” diye yakınan iktidar cenahındakilere şunu sormak isterim: CHP iktidarda olsa senin içinden de olimpiyatları alamadık diye sevinen çıkmayacak mıydı? Elini vicdanına koy da söyle...

Umalım ki birileri çıkıp da “Biz de kendi olimpiyatlarımızı yaparız” demesin. İnşallah demezler. İnşallah.

Suat Kılıç’a sesleniyorum: Kına edebiyatı yapacağına “Ben ne yaptım da halkımın bir bölümü sırf benim yüzümden olimpiyatları bile istemeyecek hale geliverdi” diye iki dakika düşünmeye ne dersin? Hem bu kına yakmaktan daha kolay bir eylem.