BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.419,21
HABER /  MAGAZİN

Dudaktan öpüşmeye Sibel Can ne dedi?

Hakan Ural ile Sibel Can'la evliliğinden olan 18 yaşındaki kızı Melisa Ural'ın dudak dudağa çekilen bir fotoğrafı sosyal medyada günün konusu oldu.

Abone ol

Asansörde çekilen baba - kızın bu pozu özellikle sosyal medyada çok tartışıldı. Bazıları bu fotoğrafın bir baba - kızın masum sevgisini gösterdiğini düşünürken bazıları ise tam tersi "Çıldırmış bunlar, insan öz kızıyla böyle öpüşür mü?" yorumlarını yaptı. Bu tartışmaların üzerine Melisa'nın annesi Sibel Can'da basına gerekli açıklamayı yaptı.

Fotoğrafla ilgili yorumları öğrendiğinde çok şaşırdığını belirten ve öfkeden deliye dönen Hakan Ural, "Bu insanların başka işi gücü yok mu? Sosyal medya denilen yer deli dünyası... Orada oyunlar oynuyorlar. 'Bu böyle demiş, bu böyle yapmış' diye yaşıyorlar. İyi bir şey deseler de benim için önemi yok. Onları zırdeli olarak görüyorum.
Kime ne yani! Kızımı öperim de koklarım da! Ben o zaman herkese karısıyla, kızıyla ne yapıyorlar onu sorayım?

Bu insanlar psikopat mı, kafayı mı yedi? İnsanlarda utanma da kalmamış. Küfür edeceğim şimdi orucum bozulacak"
diyerek öfkesini dile getirdi.

SİBEL CAN'DAN BU FOTOĞRAFA YORUM GELDİ!

'Onlar baba-kız ne var yani bunda, çok doğal'

Sibel Can, ise konuyla ilgili Emirgan'da Star TV Süper Starlife ekibine fotoğrafı yorumladı ve "Baba-kız onlar. Melisa hala bizim gözümüzde küçük bir kız. Bunu konuşmak bile saçma. Çok normal, bana çok doğal geliyor. Fotoğraf baba-kız sevgisini ortaya koyuyor. Gayet doğal, ne diyebilirim ki? Yani buna söylenecek bir şey yok" dedi.

AYŞE ARMAN'A BİLE TERS GELDİ

Baba ile kızın dudak dudağa öpüşmesini uzmanlar doğru bulmuyor. Peki ünlü isimler özellikle de bazı konularda radikal fikirleri ile tanınan Ayşe Arman bu fotoğrafa ne diyor dersiniz?
Bu poz Arman'a bile ters gelmiş.

Köşesinden fikrini şöyle izah etmiş;

"Bu fotoğraf, bende de önce, “Vaaay bu ne tutkulu bir ilişki!” duygusu yarattı. Üstelik mekan bir asansör. Asansör, gizli ilişkilerin, kısa seanslar halinde yaşandığı yerdir ya… Önce böyle olduğunu düşündüm.

 1.20120815090118.jpg

Hakan Ural’ı çıkarttım ama kızı tanıyamadım. Fotoğraftaki kadının, kızı Melisa Ural olduğunu öğrenince de, ne yalan söyleyeyim, kısa bir şaşkınlık yaşadım. Evet, görünüşte, iki erişkin insanın şehvet dolu öpücüğüne benziyor. Ama hiçbir şey göründüğü gibi değil hayatta! Öyle olsa, manyak değil ya, Melisa Ural, bu fotoğrafı facebook’una koymazdı.

Biri için doğru olan, bir başkası için yanlış olabilir. Ama bir takım şeylere de özen göstermek gerekiyor. Çocuğumuzla küçükken banyo yapıyoruz ama kazık yaşına gelince, birlikte duş almıyoruz. Bu yüzden olsa gerek, bu fotoğraf bende karışık duygular uyandırdı. Kafadan, “Ne var bunda!” da diyemiyorum, “Olmaz böyle şey de…

UZMANLAR NE DİYOR? 

Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık ve Psikiyatri Merkezi’nin Genel Müdürü, Aile danışmanı Dr. Bora Küçükyazıcı :

“Çocuk 2-4 yaş arasındayken anneyle arasında kurduğu bağ geleceğinin temellerini atar. Bu süreçte çocuğun psikolojik gelişimi ilerideki cinsel hayatını da şekillendirir. Dudaktan öpmek, uyarıyı da beraberinde getireceği için yanlış bir davranış. Çocuğun cinsel hayatı üzerinde de hatalı kodlamalar yapacaktır.

İLK AŞK KARŞI CİNSTEKİ EBEVEYN OLUYOR

Freud’a göre her çocuğun ilk aşkı karşı cinsteki ebeveynidir. Yunan mitolojisinde Oedipus, babası Laios’u öldürerek, annesiyle evlenmiştir. Freud’un geliştirmiş olduğu Oedipus Kompleksi isimli kavramda da, erkek çocuklar babalarını, kız çocuklarsa annelerini bir rakip gibi görür.

3-5 YAŞ ARASI ANNEYİ ARZULAR

3-5 yaşlarını kapsayan fallik dönemde; çocuk, karşı cinsten ebeveynini paylaşmaz ve sahiplenir. Fallik dürtülerin baskısıyla, bu yaş dönemindeki erkek çocuk annesini arzular, hatta annesiyle evlenmek istediğini söyler. Fallik dönemin sonunda erkek çocuk, annesine karşı hissettiği cinsel dürtüleri baskılar (kısırlaştırılma korkusu baskındır).

Fallik dönemde (3-5 yaş) erkek çocuğun baskısız ve görece daha rahat bir süreç geçirmesi adına, cinsel uyarılar içeren mesajlardan uzak durulması önemlidir. 5 yaş sonrasında bu dönem baskılanarak uyuklama devresine girecektir; ergenlik döneminde yeni bir başka sayfa olarak açılacaktır.”