BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.423,14
HABER /  SPOR

Hakan Şükürden yalanlama

Galatasaraylı Hakan Şükür, Bordeaux maçında oynamamasının nedenini açıkladı.

Abone ol

Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür, Şampiyonlar Ligi'ndeki Bordeaux karşılaşmasında kadroda yer almamasının fazla speküle edildiğini belirterek, hastalığı nedeniyle oyanayamadığını söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'deki Turgay Vardar Basın Odası'nda bir basın toplantısı düzenleyen Hakan Şükür, son 3 gündür Bordeaux maçında forma giymemesiyle ilgili spekülasyınlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Ligdeki Denizlispor maçı öncesi yoğun maç trafiği ve hava değişikliği nedeniyle rahatsızlık yaşadım. Sıcak havada maç oynayınca da direncim iyice düştü ve gribal enfeksiyona yakalandım. Genel anlamda bitkin olacağım düşünülerek daha hazır durumdaki bir arkadaşımın kadroda olması uygun görüldü. Normal karşılanması gerekir" dedi.

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçlarında forma giymeyi uzun zamandır beklediğini ancak hastalığı nedeniyle oynayamadığını ifade eden Hakan, "Oluşturulan spekülasyonlarda basının suçu yok. Belki de maçı izlemeye de gitmemem gerekiyordu. Varsayımlara dayanılarak bu tür haberler yapıldı. Teknik direktör Erik Gerets'in hakkının yenmemesi için böyle bir açıklama yapma gereği hissettim" diye konuştu.

Teknik direktör Erik Gerets'in kendisinden oynamasını isteyip istemediğinin sorulması üzerine Hakan, böyle bir talebin gelmediğini dile getirerek, "Geçmiş dönemde çok fedakarlık yaptım. Bana, 'Kadroda ol' dense, ben 'Hayır' demezdim. Daha hazır bir arkadaşımın oynaması daha mantıklı. Ber her zaman bu tip kararlara saygılıyım" dedi.

Şampiyonlar Ligi'nde Bordeaux'dan eleştirilen bir futbolla 1 puan aldıklarının sorulması üzerine Hakan, "Belki galibiyetle başlasak daha iyi olurdu ama Bordeaux bir Avrupa takımı, sistemli bir takım. Alınan 1 puan kötü değil. Bundan sonraki maçlarda ekip olarak güzel sonuçlar alıp hem camiamızı mutlu eder, hem de karabulutları dağıtırız" ifadesini kullandı.

Hakan, bir basın organında Milli Takım'ı bırakmak istediği yönünde çıkan haberlerin ise gerçeği yansıtmadığını söyledi.