BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,53
HABER /  GÜNCEL

Hakan Şükür'den vekillik sinyali!

Cemaate yakınlığı ile bilinen bağımsız milletvekili Hakan Şükür, 7 Haziran seçimlerinde tekrar aday olup olmayacağını da açıkladı.

Abone ol

AK Parti'den istifa eden Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, 7 Haziran seçimlerinde milletvekilliği için yeniden aday olabileceğini söyledi. Seçimlere bir partinin çatısı altında da girebileceğini ifade eden Şükür, kesin kararını bir kaz günü kadar açıklayacağını söyledi.

Hakan Şükür, Bugün TV'de Erkam Tufan'la Analiz programına katıldı. Haziran seçimlerinde yeniden milletvekili adayı olmak yönünde sinyal veren Şükür "devam etme düşüncesi yönünde bir görüşüm var. Bu bağımsız olur, bir parti de olur. Teklif var demek istemiyorum. Bir kaç güne kesin kararımı vereceğim." dedi.

AK PARTİ BİR SEÇİM KAYBEDERSE BİTER Mİ?

Mahçupyan'ın "AKP bir seçim kaybederse biter" sözlerini de değerlendiren Şükür, bu sözün farklı farklı şekilde yorumlanabileceğini belirterek Türkiye'de başarının kriterinin olamdığını başarısızlığın ise hiç olmadığını ifade etti. Makam yükselmenin bir ölçüsü olması gerektiğini belirten Şükür, "Seçim kaybedilebilir. her şey seçim kazanmak için yapılmaz" dedi.

ŞÜKÜR TEKRAR ADAY OLACAK MI?

"Tekrar milletvekili adayı olacakmısınız?" şeklindeki soruya ise Şükür'ün cevabı şu şekilde oldu: "Buna cevabım kesin olmayacak. 4 senelik siyasi yaşamım içinde çok kötü şeyler gördüm. Söyleyemediğim şeyler oldu. Ama son dönemde, yasaların çıkışına bakarak demokratik katılımın eksikliğini görüyorum. Başkanlık sistemi zaten fiilen uygulamada, anayasa ayaklar altında. Bu anlamda 4 senelik süreç kendi adıma, Anadolu nefesli çok güzel insanlar var ve onlar buralarda olmalı diye düşünüyorum. Bu yapının değişmesi lazım. Bu nedenle devam etme düşüncesi yönünde bir görüşüm var. Bu bağımsız olur, bir parti de olur. Teklif var demek istemiyorum. Bir kaç güne kesin kararımı vereceğim."