BIST 9.684
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.428,32
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hakan Şükür istifasının mesajı ne?

Cemaate bağlı olan Hakan Şükür'ün istifasını vermesi kulisleri salladı. Şükür'ün bu istifası ile verdiği mesaj ne?

Abone ol

ANKARA'yı sallayan Hakan Şükür istifası ne manaya geliyor? Cemaate olan sevgisini dile getiren Şükür, hükümete ve Erdoğan'a nasıl bir mesaj verdi?

Sabah si yazarı ve Cemaat kitabı ile bilinen isim Nazlı Ilıcak, Hakan Şükür'ün bu istifası ile AK Parti'deki diğer vekillerin yüzüne ayna tuttuğunu söyledi.

CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programında istifayı yorumlayan Nazlı Ilıcak,  "Bu şekilde cesur bir davranışta bulunacağını tahmin etmiyordum" dedi.

VİCDANIN AYAKLANMASI

AK Parti'deki cemaate yakın diğer vekillere de bu istifanın mesaj olduğunu savunan Nazlı Ilıcak istifanın verdiği mesajı şöyle özetledi;

-"Bu bir vicdanın ayaklanmasıdır. Bir çok kişinin yüzüne de ayna tutuyor. Orada iyi zamanda Cemaate yakın görünen kişilerin suskun kalmasını eleştiriyor. “Neredeyse cemaate örgüt yaftasının yapıştırılmasına, paralel bir yapı iddialarının tekrarlanmasına sessiz kalan insanların da yüzüne vicdan aynası tutmuştur"

İktidara yakın kalemlerin Cemaat ile AK Parti'nin arasını açmaya çalıştığını savunan Nazlı Ilıcak, kendisi hakkında ortaya atılan "Cemaat cuntası ile görüşüyor' iddialarına da yanıt verdi.

CEMAAT CUNTASINA NİYE SES EDİLMEDİ?

Ilıcak, "İktidara yakın kalemler arayı açıyor. 30 kişilik yargıda emniyette bir cunta yapılanması varmış. Bakın siyasetçilerden hiç bir ses çıkmıyor. 7 Şubat'tan beri adım adım bu tohumlar atıldı. Aslında sözde cemaate karşı bir operasyon yürütülürken bu iktidarı zaafa uğratma operasyonudur" dedi.

Hakan Fidan'a yönelik Cemaat üzerinden gelen tutuklama girişimini de yorumlayan Nazlı Ilıcak, "Ben 7 Şubat'tan itibaren bunun bir tuzak olduğunu, Erdoğan'ı kıyasıya savunan bir grubun onu tutuklayacak bir operasyon yapmayacağını söylemiştim" diye konuştu.

HAKAN ŞÜKÜR İSTİFA ETTİ

Başbakan Erdoğan'ın davetiyle AK Parti rozeti takan Hakan Şükür, partisinden istifa etti. Hakan Şükür'ün istifa açıklamasının tam metni için tıklayın

hakan-şükür-istifa-etti-tam-metin-istifa-açiklamasi.jpg

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hakan Şükür'ün partisinden istifasıyla ilgili NTV' canlı yayınında konuştu.

AK PARTİ'DE BAŞKA İSTİFALAR OLABİLİR

Cemaat ile AK parti arasında iplerin kopmasıyla birlikte yeni istifalar bekleniyor. Peki partideki Cemaatçi vekiller kimler?

18382.jpg

Şükür'ün istifası twitter'ı salladı!

İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifası twitter'ı da karıştırdı. Kim ne dedi? Birbirinden çarpıcı iddialar
hakan-şükürün-istifasi-yorumlar.jpg