BIST 9.814
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.432,30
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hakan Şükür için kim ne dedi?

Hakan Şükür'ün partiden şok istifasıyla ilgili AK Parti ve muhalefet partilerinden çeşitli yorumlar yapıldı.

Abone ol

Hakan Şükür'ün AK Parti'den istifasının ardından çeşitli partilerden isimler ve bakanlar görüşlerde bulundu. 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu:
'Bu kararına şahsen üzüldüm. AK Parti içinde farklı görüşleri ifade etme imkanı var. Son Bakanlar Kurulu toplantısı da buna son örnek' 

AB Bakanı Egemen Bağış: 'Hakan ile bir konuşmak isterdim. Bilmiyorum ama enteresan geldi ama İdris Bal ile Hakan Şükür'ü aynı kefeye koymak doğru olmaz. İdris Bal, Disiplin Kuruluna sevk edilmişti. Kendi istifa etmesi büyük ihtimalle partiden ihraç edilmesi öncesi bir manevra olarak değerlendirmiştim. Hakan ile ilgili bugüne kadar bir şey yok. Sayın Başbakan da kendisine çok kıymet vermiştir, birçok milletvekiline göstermediği teveccühü, muhabbeti ona göstermiştir. Şaşırdım, üzüldüm. '

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik: 'Her görüş ayrılığında istifa olmaması gerekir. Hakan Şükür, geri dönülmez bir yola girmişse kendisi için de çok kolay olmamıştır.'

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner : 'Allah yolunu açık etsin. Sayın Başbakan’ın kendisine gösterdiği olağanüstü değeri hiçe sayıyor. Kimseye göstermediği değeri ona gösterdi. Bari bu değerin hatırına susmayı tercih etsin' dedi.

Şükür'ün istifalarla ilgili dershaneleri gerekçe göstermesine ilişkin Metiner, 'Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Sayın Başbakanın olduğu hiçbir ortamda cemaat ile KCK eş tutulmamıştır, kıyas bile yapılmamıştır' diye konuştu.

Metiner, Şükür'ün istifasına ilişkin açıklamasını okumadığını ancak hiçbir AK Partilinin KCK ile cemaati bir tutmadığını belirterek, 'İstifasına bahane aramasın. Mertçe ve dürüstçe davransın. Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Başbakanın kendisine gösterdiği olağanüstü değeri hiçe sayıyor. Başbakanın kimseye göstermediği bu değerin hatırına bari susmayı tercih etsin.'

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ise Şükür'ün TV'de ücret karşılığı yorumculuk yaptığını hatırlatarak, 'Ben daha önce Balgat'ta bir lisede fizik derslerine girmek için TBMM'ye başvurdum. Ücret de talep etmeyeceğimi açıkladım. Ama bana milletvekili derse giremez diye izin vermediler. Hakan Şükür'ün ise televizyonlarda ücret karşılığı yorum yapmasına izin verdiler. Ben hayır işi yapacaktım, o kendine kazanıyor. Bence asıl önemli olan nokta bu. Partisinden istifa edeceğine, televizyon yorumculuğundan istifa etse daha hayırlı bir iş yapmış olurdu. Millete daha iyi hizmet ederdi' şeklinde konuştu. 

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan Hakan Şükür'ün takdir hakkını kullanarak istifa ettiğini söyleyerek, 'Yorum yapamam. İstifa kişisel bir karardır. Uzun süredir yaşanan gerilimden rahatsız olmuş, istifa etmiş. Kendi kararıdır' dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin: 'Hakan Şükür'e emrettiler partiye katıldı, emrettiler partiden ayrıldı' dedi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti’den istifa eden Hakan Şükür’le ilgili, "Hakan Şükür bizim kardeşimiz, arkadaşımız ve samimiyetimizin bir aile içerisinde olduğu bir kardeşimiz" dedi.

Kaynak: İHA