BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  MEDYA

Hakan Fidan'la kim uğraşıyor?

2015 genel seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olmak için MİT Müsteşarlığı'ndan istifa etmesiyle gündemi sarsan Hakan Fidan'a ilişkin kendisine ilginç bir SMS geldiğini öne süren Akif Beki'den flaş yazı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- 2015 genel seçimlerinin yaklaşmasıyla Ankara kulislerinin en çok tartışılan konusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sır küpüm' dediği Hakan Fidan'ın AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa etmesi oldu. 

Hürriyet yazarı Akif Beki, New York'ta bulunduğu günlerde cep telefonuna sabah saatlerinde gelen "Hakan Fidan'la alıp veremediğin ne" mesajına ilişkin "Affedilmeyecek bir cürmü olmadığına göre, mutlaka birileri uğraşıyordur ki uzuyor mesele. Aldığım mesajdan bu çıkıyor." diye açıklama yaptı.

Beki, bu mesajın kimden geldiğine ilişkin herhangi bir isim vermezken, Hakan Fidan'la Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"HAKAN FİDAN'LA ALIP VEREMEDİĞİN NE..."

Hürriyet yazarı Akif Beki bugünkü "Hakan Fidan'la kim uğraşıyor" başlıklı yazısında Fidan için 'ulusal bir kahramanken gözden düştü' ifadesini kullandı.

Fidan'ın istifası hakkında çıkan spekülasyonlar için, Fidan, "Hakan Fidan da bir istihbarat teşkilatının eski şefi. Fakat ne güvenlik kurumlarını aldattığı ne yalan söylediği ne metres tuttuğu ne devlet sırlarını kara defterlerine not ettiği ve ne de bunlan deşifre ettiği için tartışılıyor. Erdoğan'ın güvenini kötüye kullandığı, görevine ihanet ettiği ya da ayağa düşürdüğü için değil... Erdoğan kalmasını istediği halde MİT'in başından ayrıldığı için gündemde. Kafa karışıklığı da buradan geliyor." dedi.

"FİDAN'IN KİŞİSEL BİR MESELESİ VAR"

Yazısında "Hakan Fidan'ın kişisel bir meselesi var" diyen Beki'ye göre bu mesele Cumhurbaşkanı'yla Fidan arasında...

hakan-fidan-istifa.20150306100957.jpg

"ŞAHSİ BİR GAREZ"

Hürriyet'in 4 Mart 2015 tarihli sürmanşetinde, Erdoğan'ın, Hakan Fidan'a hâlâ kırgın olduğunu söylediği röportajını anımsatan Beki, kendisine mesaj atan şahsın, Erdoğan'la gerçekleştirdikleri New York seyahati esnasında uçakta bir grup gazeteciyle yaptıkları ortak söyleşiden "Hakan Fidan kısmını" sadece Hürriyet'in büyütmesi ve haberde  imzası bulunan Beki'de şahsi bir garez aradığını ifade etti.

"SADECE GAZETECİLİK REFLEKSİ..."

"Ne o soruyu ben sormuştum ne o cevabı ben vermiştim ne de onu başlığa ben çekmiştim oysa.
Önce başka bir arkadaşımızın aklına gelmişti o soru. Birinci sayfaya o kısmı taşımak da Hürriyet'in editoryal tercihiydi. Ki her ikisinde de bir garabet ya da özel bir kasıt yoktu. Sadece gazetecilik refleksi vardı..." diyerek haberin, sürmanşete niçin alındığına açıklama getiren Beki, kendisine mesaj atan şahsın "Hakan Fidan'a taktığı gibi bir sonuca ulaşmış olduğunu" söyledi.