BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hakan Fidan'ın ardından MİT'e sürpriz isim

2015 genel seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olmak için görevinden istifa eden Hakan Fidan'ın ardından MİT Müsteşarlığı'na Vali iken Emniyet Müdürü olan Selami Altınok'un geleceği konuşuluyor.

Abone ol

2014 genel seçimleri için Hakan Fidan'ın AK Parti'den aday adayı olmasıyla birlikte boşalan MİT Müsteşarlığı'na sürpriz bir ismin geleceği iddiası Ankara kulislerini sardı.

YENİ MİT MÜSTEŞARI KİM OLACAK?

MİT Müsteşarıyken siyasete atılmak için görevinden istifa eden Hakan Fidan'dan boşalan koltuğa henüz atama yapılmadı.

ANKARA BU KULİSLE ÇALKALANIYOR

Yeni Şafak'ın yer verdiği kulislere göre, Hakan Fidan'ın istifasıyla boş kalan MİT Müsteşarlığı koltuğu için konuşulan isim ise Aksaray Valisi iken, 17 Aralık'dan sonra İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Vali Selami Altınok.

ALTINOK GÖREVE GETİRİLİRSE MİT TARİHİNDE BİR İLK YAŞANACAK

Teşkilatta bugüne kadar bir emniyet müdürü görev almadı. İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok'un Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığına gelmesi durumunda tarihinde ilk kez bir Vali istihbaratın en tepesine geçmiş olacak.

Ancak Altınok'un mülkiyeli olması dikkate alındığında 5. mülkiyeli olarak istihbarat başkanı olacak.  

İŞTE MİT MÜSTEŞARLIĞI İÇİN ÖNE ÇIKAN DİĞER İSİMLER

Müsteşarlığa vekâlet eden İsmail Hakkı Musa, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu'yla birlikte bu önemli görev için sürpriz bir isim daha konuşuluyor.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Vali Selami Altınok da MİT Müsteşarlığı için öne çıkıyor.

selami-altinok.jpg

SELAMİ ALTINOK KİMDİR?

Vali Altınok, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdikten sonra çeşitli ilçe ve illerde kaymakamlık ve valilik görevlerinde bulundu. Altınok her ne kadar Vali ve şu anki görevi olan Emniyet Müdürü olsa da bir mülkiyeli olarak tanınıyor. MİT tarihinde ilk sivil başkan (müsteşar) olan Ahmet Celalettin Karasapan ve sonraki müsteşarlar Sönmez Köksal, Şenkal Atasagun ve Emre Taner de mülkiyeydi.