BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.492,36
HABER /  GÜNCEL

Hakan Fidan o toplantıda neden yok?

Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmayan Hakan Fidan için kulislerde bakın ne konuşuluyor.

Abone ol

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Lahey'de başlayan Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne kasetler nedeniyle katılmadığı iddia edildi. Yine aynı iddialara göre Fidan, Suriye ile yaşanan kriz ve son günlerde yayınlanacağı iddia edilen ses kayıtlarının etkili olduğu belirtiliyor.

Nükleer Güvenlik Zirvesi'nin üçüncü toplantısı, bugün Lahey'de başladı. Birinci zirve 2010'da ABD - Washington'da, ikinci zirve 2012'de Güney Kore - Seul'de yapılmıştı. Bu iki zirveye, Türkiye'yi temsilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılmıştı.

Daha önce Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği yapan MİT Müsteşarı Hakan Fidan da, "nükleer şerpa" olarak bu iki zirvede, Erdoğan'ın heyetinde yer almıştı. Erdoğan'ın bu yıl katılmamasında yerel seçimin son haftasına girilecek olması etken oldu.

Paralel devlet iddiaları  çerçevesindeki gelişmelerin de etkisiyle Fidan da, bu yıl heyette yer almadı. "Nükleer şerpa" kimliği ile önceki toplantılara katılan Fidan'ın Gül'ün heyetinde yer almamasında; Suriye'deki gelişmelerin yanı sıra iktidar - cemaat gerilimi çerçevesinde yeni kasetlerin sosyal medya üzerinden devreye sokulacağı söylentilerinin de etken olduğu yorumları yapıldı.